De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Hoe Apple blijft innoveren op het gebied van Toegankelijkheid

Lars Paijmans
30 januari 2017, 11:08
2 min leestijd
Hoe Apple blijft innoveren op het gebied van Toegankelijkheid

Apple krijgt een speciale prijs van een groep voor blinden en slechtzienden. Het laat wederom zien dat het bedrijf zich continu in blijft zetten om de toegankelijkheid te verbeteren.

Lees verder na de advertentie.

Toegankelijkheid Apple beloond met prijs

Bij de komst van een nieuw Apple-product of iOS-update worden alle nieuwe functies zorgvuldig op een rijtje gezet. Vaak worden de innovaties op het gebied van toegankelijkheid echter vergeten, terwijl een grote groep iPhone-gebruikers hier juist baat bij heeft.

Dat zagen we dit weekend wederom toen Apple de 57ste editie van de Louis Braille Award kreeg. De prijs wordt uitgereikt aan mensen of bedrijven die een belangrijke bijdrage leveren aan de blinden en slechtzienden gemeenschap. Apple kreeg de prijs voor de uitgebreide Toegankelijkheidsopties die zowel op de iPhone, iPad, Mac en Apple Watch beschikbaar zijn.

Apple toegankelijkheid

Blijven innoveren

Zo was de Mac een van de eerste computers met een ingebouwde functie die voorlas wat er op het scherm te zien is. Daarnaast zijn iDevices de eerste apparaten die een toegankelijk touchscreenscherm hebben voor blinden en slechtzienden en is de Apple Watch volgen Apple de eerste echt toegankelijke consumentwearable.

De VoiceOver-functie die op alle iOS-apparaten aanwezig is, kreeg in 2015 ook al een belangrijke onderscheiding op dit gebied. Dat Apple zich nog steeds blijft inzetten op dit gebied zagen we eind vorig jaar tijdens de onthulling van de nieuwe MacBook Pro. Tijdens dat event werd er een nieuwe Apple-website gelanceerd die zich volledig op Toegankelijkheid focust.

Op deze website is te zien welke functies er op dit gebied in alle Apple-apparaten aanwezig zijn. Een van de meest recente innovaties om Toegankelijkheid te verbeteren is het streamen van geluid en het uitbreiden van opties voor MFi-gehoorapparaten. We gaan er dan ook vanuit dat Apple ook dit jaar weer stappen zal zetten om al haar apparaten toegankelijker te maken. De prijs die Apple dit weekend kreeg, werd in ontvangst genomen door Jordyn Castor, een Apple-werknemer die sinds de geboorte al blind is. Via Twitter liet ceo Tim Cook weten blij te zijn met de onderscheiding.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu