TodoMovies: filmcollectie-app voegt bewegende posters toe

Redactie
22 mei 2013, 13:50
2 min leestijd
TodoMovies: filmcollectie-app voegt bewegende posters toe

TodoMovies is een app om je filmcollectie op een mooie manier bij te houden. In de nieuwste update zijn bewegende filmposters en nieuwe gebaren toegevoegd.

In het strak vormgegeven TodoMovies kun je mooi en makkelijk bijhouden welke films je nog wilt zien en al gezien hebt. Die films kun je onderverdelen in de lijsten ‘te bekijken’ en ‘bekeken’. Nieuwe films kun je per genre ontdekken, een functie die door de makers steeds wordt bijgehouden. In de genrelijsten staan niet alleen de nieuwste films, ook de meer obscure titels zijn vertegenwoordigd.

Films staan als posters onder en naast elkaar. Met een druk vult zo’n poster het scherm, waarna je een trailer kunt bekijken en achtergrondinformatie als acteurs en algemene score kunt zien. Met een niet te missen knop midden onder in beeld voeg je een film toe aan je lijst. In deze update zijn geanimeerde filmposters voor een aantal nieuwe films toegevoegd. In de filmposter van de nieuwe Star Trek-film brokkelt een gebouw bijvoorbeeld af. De bewegingen zijn altijd subtiel, maar een mooie toevoeging aan de app.

Voor films die nog in de bioscoop moeten komen, kun je een herinnering instellen. Wanneer een film eenmaal uitkomt krijg je een push-bericht. Het beheren van lijstjes is met de laatste update van TodoMovies ook makkelijker geworden. Afvinken van bekeken films doe je met een veeg naar rechts, verwijderen uit je lijst met een veeg naar links.

Ook in de zoekfunctie van de app zijn nieuwe gebaren toegevoegd. Met een veeg naar rechts tot halverwege het scherm voeg je films snel toe aan je todo-lijst. Een veeg naar rechts over het hele scherm en je markeert een film als bekeken. Zo maak je razendsnel zowel een lijst met films die je al gezien hebt, als eentje met films die je zeker niet mag missen.

[app 528977441] [appimg 528977441]

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Black Friday