Toch geen Nintendo spellen voor iOS, maar een ‘service app’

Roel van Hout
30 januari 2014, 8:22
2 min leestijd
Toch geen Nintendo spellen voor iOS, maar een ‘service app’

Deze week gonsde het van de geruchten over Nintendo iOS spellen, maar het Japanse bedrijf laat weten daar niet mee te zullen komen. In plaats daarvan komt er een “service app”.

Lees verder na de advertentie.

Dat zei directeur van Nintendo Satoru Iwata op een briefing in Osaka, meldt de Amerikaanse krant The Wall Street Journal. Nintendo is van plan om “service apps” voor smartphones en tablets te gebruiken, maar heeft geen plan om de wereldberoemde game-franchises naar platformen die niet door het bedrijf zelf zijn ontwikkeld, te brengen. Toch geen Nintendo mini-games voor iOS, dus.

De service apps zullen overigens niet worden gebruikt om de tegenvallende financiële resultaten van het bedrijf goed te maken: volgens Iwata is het niet de bedoeling dat er geld mee verdiend gaat worden, maar moet er met de apps “contact met klanten” worden gemaakt.

Geen Nintendo iOS spellen, maar wat dan wel?

Nintendo iOS spellen

Overigens is daarmee nog steeds niet duidelijk wat die zogenaamde “service apps” dan zullen zijn: Iwata geeft aan dat het meer dan simpele reclame moet zijn om de aandacht van potentiële klanten te trekken, maar heldert niet op wat de app dan wel wordt, als het geen spel zal zijn. Het enige dat Iwata nog losliet is dat Nintendo niet zal stoppen met het maken van eigen hardware.

Het gonst al maanden van de geruchten over Nintendo iOS spellen: eind vorig jaar gaf de directeur van de Amerikaanse tak van Nintendo als eerste aan dat Nintendo uitbreiding naar smartphones in overweging nam. Sindsdien is er veel onduidelijkheid over wat daarmee precies bedoeld wordt, maar zeker sinds de ontzettend slechte verkoopcijfers van console Wii U bekend werden gemaakt, werd algemeen aangenomen dat Nintendo eieren voor zijn geld zou kiezen en games voor iOS en Android zou gaan ontwikkelen. Dit blijkt dus toch niet het geval – in ieder geval niet zo letterlijk als de meesten hadden gehoopt.

→ Gelukkig is er nog genoeg te genieten qua games voor iOS: bekijk ons overzicht met de beste en nieuwste gratis iPhone games!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu