T-Mobile met iPhone 3G snelste combinatie volgens Consumentenbond

Redactie
4 mei 2009, 20:21
2 min leestijd
T-Mobile met iPhone 3G snelste combinatie volgens Consumentenbond

De Apple iPhone 3G is volgens de consumentenbond de snelste smartphone om op te internetten. De consumentenbond nam ik haar ‘digitaalgids’ (mei nummer) verschillende mobiele telefoons onder de loep, de iPhone 3G in combinatie met een T-Mobile abonnement kwam als snelste uit de bus.  Tevens blijkt uit het onderzoek dat providers de beloofde snelheid van mobiel internet op de telefoon in veel gevallen niet waarmaken.

T-Mobile abonnement met iPhone 3G verreweg het snelste

mobiel-internet-testEen gebruiksvriendelijke smartphone  en een snelle verbinding zijn bepalend voor het succes van mobiel internet. Volgens de consumentenbond is een T-Mobile abonnement met een Apple iPhone  3G verreweg de snelste combinatie. Op de tweede plaats komt de BlackBerry 9500 als het beste uit de bus gevolgd door de T-Mobile G1 op de derde plaats. De vierde en vijfde plaats zijn voor respectievelijk de Nokia 5800 XpresMusic en de Sony Ericsson Xperia X1.

Beloofde maximum snelheiden mobiel internet veelal niet gehaald

De bond heeft met een vijftal toestellen de snelheid van de netwerken van Debitel, Telfort, T-Mobile en Vodafone getest. Het onderzoek heeft aangetoond dat er grote verschillen zijn in de aangegeven snelheden en dat wat providers daadwerkelijk bieden. Zo halen Debitel en Vodafone gemiddeld slechts 15 procent van de beloofde maximumsnelheid. Telfort zegt een beduidend lagere snelheid toe en maakt deze ook bijna waar.

Regio heeft weinig invloed op snelheid van mobiel internet

<br />

Uit het onderzoek van de bond blijkt tevens dat de regio waarin iemand zich bevindt, weinig invloed heeft op de snelheid van mobiel internet. Toch bleek de gemeten snelheid in het noorden en zuiden van het land wel iets lager te zijn. Daarentegen worden er op sommige locaties ook snelheden geregistreerd die hoger zijn dan het opgegeven maximum, stelt de bond.

De reacties: Vodafone is verbaasd over de resultaten van het onderzoek – Telfort erkent de resultaten.

Vodafone heeft via Webwereld inmiddels gereageerd op het onderzoek van de Consumentenbond. In de reactie laten de provider weten verbaasd te zijn over de resultaten.

“We doen zelf ook geregeld metingen en we herkennen ons hier helemaal niet in. Daar moet ik wel bij zeggen dat we het onderzoek nog niet hebben gezien, want deze uitslag zou aan meetmethode kunnen liggen.” Aldus woordvoerder Joost Galema van Vodafone.

Ook Telfort heeft inmiddels een reactie gegeven op het onderzoek, zo valt te lezen op Webwereld:

“Wij herkennen ons er wel in. Soms valt de snelheid hoger uit, soms lager. Het is natuurlijk gemiddeld genomen. Wij doen onze eigen metingen, en daar is het soms ook hoger en soms lager.” Aldus Renske Algra van Telfort die de metingen van de Consumentenbond geen slechte weergave van de praktijd vindt: “Wij zitten met de datasnelheden over het algemeen wat lager dan onze concullega’s. Dat doen we bewust, we bieden een snelheid aan die past bij een voordelige prijs.”

Lees meer: Webwereld
Bron: persbericht consumentenbond

Categorie: Providers
Spotlights: 3G, Consumentenbond, T-Mobile

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's