T-Mobile: klantenaantal én gebruik mobiel internet groeit
Redactie

T-Mobile Nederland heeft in het derde kwartaal van 2008 het klantenbestand flink zien groeien. Dit blijkt uit de kwartaalcijfer die het bedrijf vandaag bekend heeft gemaakt. In het derde kwartaal groeide het klantenbestand tot 5,327 miljoen klanten. De groei is voor een belangrijk deel het gevolg van de succesvolle introductie van de iPhone 3G in juli, zo blijkt uit het persbericht.

Introductie iPhone zorgt voor impact

Het derde kwartaal van 2008 zorgde voor een omzet van 477 miljoen euro. Hans van Leeuwen, Financieel Directeur bij T-Mobile in Nederland geeft nadere uitleg over de cijfers:

‘De iPhone introductie heeft een behoorlijke impact gehad op onze organisatie. We zijn er in geslaagd een groot aantal nieuwe abonnees aan ons te binden die enthousiast gebruikmaken van de iPhone en van ons 3G netwerk. Dat heeft geleid tot een spectaculaire groei van het gebruik van mobiel internet…’.

Hoge wervingskosten en groei in gebruik mobiel internet

De populaire iPhone 3G zorgde er wel voor dat de wervingskosten opliepen tot € 122,- per klant. De ‘EBITDA’ (brutowinst na aftrek van overheadkosten) daalde ten opzichte van het vorige kwartaal licht door hogere de wervings- en integratiekosten en bedroeg EURO 91 miljoen.

Volgens T-Mobile is het gebruik van mobiel internet is sinds de introductie van de iPhone en USB data-kaarten spectaculair gestegen. Deze conclusie kwam ook bij de laatste T-Mobile iPhone inzichten op het laatste Mobile Monday event afgelopen maandag.

Bekijk het volledige persbericht (doc)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.