Geheime tips op Apple TV+: deze films en series zijn de moeite waard

12 maart 2024, 9:20
3 min leestijd
Geheime tips op Apple TV+: deze films en series zijn de moeite waard

We hebben achterhaald wat de populairste films en series van de afgelopen jaren zijn op Apple TV+ en deze tips voor je op een rij gezet.

Lees verder na de advertentie.

Apple TV+: deze films en series zijn de moeite waard

Het aanbod van Apple TV+ is vergeleken met dat van bijvoorbeeld Netflix nogal aan de karige kant. Toch heeft Apple de afgelopen vier jaar een aantal juweeltjes kunnen binnenhalen.

We hebben aan de hand van het Apple TV+ YouTube-kanaal en de IMDB-score bepaald welke films het best werden bekeken en het dus waard zijn om op Apple TV+ te bekijken.

Apple TV

Apple

Gratis via App Store

2019: ‘See’

Een van onze tips voor Apple TV+ is ‘See’, een fantasy-drama met Jason Momoa in de hoofdrol. Het is een van de publieksfavorieten op het Apple TV+ YouTube-kanaal. De trailer is met 37 miljoen hits tot nu toe het meest bekeken. 157.000 gebruikers hebben de trailer een like gegeven. ‘See’ staat dan ook op de eerste plaats in onze lijst.

SEE — Official Trailer | Apple TV+

Daarna volgen ‘For all Mankind’, ‘Servant’ en ‘Truth be Told’ qua populariteit. Gek genoeg wordt ‘For all Mankind’ op IMDB met 8,1 punten hoger gewaardeerd dan ‘See’ met 7,6 punten. ‘The Morning Show’ verschijnt in onze lijst pas op de twaalfde plaats.

2020: ‘Tehran’

De politieke thriller ‘Tehran’ streefde de comedy ‘Ted Lasso’ op Apple TV+ voorbij tijdens de première in 2020. Het Israëlische drama over Mossad-agente Tamar in het centrum van Teheran heeft 32 miljoen views met 44.000 likes. ‘Ted Lasso’ heeft 19 miljoen views met 49.000 likes. Reacties zijn in dit geval nog niet opgenomen in de analyse; Apple heeft die functie ergens in 2023 pas toegevoegd.

Tehran — Official Trailer | Apple TV+

Op de volgende plekken vinden we ‘Defending Jacob’, een familiedrama met Chris Evans. En het eerste seizoen van ‘Foundation’, het sf-epos van Isaac Asimov, dat lange tijd als onverfilmbaar werd beschouwd.

2021: ‘Foundation’

‘Foundation’ is ook een van onze tips op Apple TV+ en de grote winnaar van 2021. De trailer verscheen in 2020, de serie zelf in 2021. De film ‘CODA’ won een Oscar en verder zijn ‘Finch’ en ‘Cherry’ erg populair.

Foundation — Official Trailer | Apple TV+

2022: ‘Luck’

In 2022 was ‘Severance’ een van de tips op Apple TV+, maar de publieksfavoriet is een animatiefilm die mede is geregisseerd door John Lasseter (voorheen van Pixar): de officiële trailer voor ‘Luck’ is 17 miljoen keer bekeken.

De volgende op de lijst van onze tips voor Apple TV+ is ‘Black Bird’, gevolgd door een documentaire over Selena Gomez en op de vierde plaats ‘Severance’. Deze ranglijst komt niet overeen met de beoordeling op IMDB, waar ‘Severance’ 8,7 punten krijgt, ‘Black Bird’ 8,1 punten, ‘Selena Gomez: My Mind & Me’ 7,4 punten en ‘Luck’ slechts 6,4 punten.

Luck — Official Trailer | Apple TV+

2023: ‘Monarch: Legacy of Monsters’

‘Monarch: Legacy of Monsters’ behaalde in totaal 24 miljoen views en mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst met Apple TV+ tips (128.000 likes en bijna 4000 reacties). ‘Killers of the Flower Moon’ van Scorsese komt op de volgende plaats, gevolgd door het oorlogsdrama ‘Masters of the Air’. Met ‘Ghosted’ en ‘Tetris’ volgen er nog twee films van Apple TV+. ‘Napoleon’ wordt over het algemeen gezien als een flop. De biopic over de Franse keizer met Joaquin Phoenix in de hoofdrol haalde slechts de 21e plaats in onze evaluatie.

Monarch: Legacy of Monsters — Official Teaser | Apple TV+

Apple TV+ conclusie

Apple’s neus voor goede films heeft ons de afgelopen jaren een aantal bekroonde en populaire films gebracht. Wat Apple TV+ de afgelopen vier jaar kenmerkt, zijn vooral erg goede sciencefictionseries. Bovendien heeft elke serie, of het nu ‘Severance’ of ‘Silo’ is, zijn eigen esthetiek die direct herkenbaar is.

De eerste video’s die in 2024 op het kanaal van Apple zijn verschenen, geven een voorproefje van wat Apple TV+ nog kan leveren: Zo is er ‘Constellation’, een ander sciencefictiondrama dat speelt met het ruimte-tijdcontinuüm en de valkuilen van de kwantummechanica. Een soort ‘Interstellar’ met een vrouwelijke hoofdpersoon.

Constellation — Official Trailer | Apple TV+

Wil je op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu