Tip: gratis concerten kijken met iTunes Festival app
Roel van Hout

Het is weer bijna september. Nieuwe iPhones, een nieuwe iOS-versie, maar ook: het iTunes Festival! Met de iTunes Festival app stream je een maand lang live concerten gratis.

Het iTunes Festival wordt sinds 2007 door Apple georganiseerd in concertzaal The Roundhouse in Londen. Een maand lang treden allerlei artiesten (wiens muziek te koop is via iTunes) op. De concerten zijn gratis toegankelijk voor Engelse iTunes-gebruikers, die middels een loterij tickets kunnen winnen.

Dat de concerten gratis zijn betekent echter niet dat er alleen maar kleine namen spelen, integendeel: de afgelopen jaren speelden onder meer Coldplay, Mumford & Sons, Elbow en de Arctic Monkeys op het iTunes Festival. Vooral Engelse grootheden dus, maar Amerikaanse popsterren zijn zeker ook van de partij, getuige Justin Timberlake’s voor 29 september geplande optreden.

iTunes Festival app verzacht de pijn

itunes festival appDaar als Nederlandse fan bij aanwezig zijn zal helaas niet gaan: de kaarten worden enkel onder Britten verloot. Om die pijn enigszins te verzachten verzorgt Apple een prima livestream vanuit de zaal, die je direct op je iOS-apparaat of Apple TV kunt bekijken. Download, om op je iPhone te kijken, de iTunes Festival app.

Vervolgens kun je de line-up bekijken, en foto’s en video’s van de artiesten. Op dit moment zijn die categorieën nog leeg: Apple vraagt je om op 1 september terug te komen om concerten ‘live en achteraf’ te bekijken. Wel kun je al met één druk op de knop een herinnering aan je kalender toevoegen, zodat je eraan denkt om je favoriete artiesten de komende maand live te bekijken via je iPhone!

De iTunes Festival app is gratis te downloaden in de App Store!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.