Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

tinyPod: met dit apparaatje heb je geen iPhone meer nodig!

Maurice Snijders
27 mei 2024, 16:05
2 min leestijd
tinyPod: met dit apparaatje heb je geen iPhone meer nodig!

De tinyPod is een iPod-achtig apparaatje, maar het is niet alleen bedoeld om muziek mee af te spelen. Hij kan namelijk veel meer!

Lees verder na de advertentie.

tinyPod maakt een mini-iPhone van je Apple Watch

De iPod was zo’n hit voor Apple dat het bedrijf destijds onderzocht of het mogelijk was om een iPhone te maken met een draaiwiel die net zo aanvoelde. Hoewel dat er nooit van is gekomen, is het idee van zo’n op de oude iPod geïnspireerde iPhone nog niet vergeten. Er is nu zelfs een bedrijf dat min of meer zoiets heeft gemaakt.

Het gaat om de tinyPod. Het apparaatje wordt pas ergens in juni onthuld, maar er is wel al een video die behoorlijk duidelijk laat zien wat we kunnen verwachten.

De tinyPod is niet wat je denkt

Als je afgaat op de naam zou je misschien denken dat de tinyPod een apparaat is dat alleen muziek kan afspelen. Maar zoals de video laat zien, kan het apparaatje veel meer dan dat. In feite is het een behuizing voor een Apple Watch zonder bandje.

De tinyPod haalt inspiratie uit de iPod en verandert je Apple Watch in een soort kleine iPhone. In plaats van je Digitale Kroon gebruik je het iPod-achtige klikwiel om door watchOS te navigeren.

tinypod

Your phone away from phone

We leven in een tijd waarin veel mensen worstelen met telefoonverslaving. Het idee om van een Apple Watch een minder verslavende ‘iPhone’ te maken, is op zijn minst fascinerend.

Met tinyPod maakt je ‘telefoon’ nog steeds deel uit van het Apple ecosysteem, met alle essentiële apps die erbij horen. Maar het zal ook een stuk gemakkelijker zijn om niet elke minuut van de dag door al je social media-apps en YouTube te scrollen. Simpelweg omdat de meeste van die diensten niet goed werken op watchOS.

Als het goed werkt, is de tinyPod voor sommige mensen best een elegante oplossing. En het ziet er bovendien heel schattig uit.

Wil je altijd op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu