Dit is hoe Tinder vrouwvriendelijker wil worden

Michel van 't Klaphek
14 februari 2018, 20:28
2 min leestijd
Dit is hoe Tinder vrouwvriendelijker wil worden

Binnenkort kunnen vrouwelijke Tinder-gebruikers ervoor kiezen alleen een gesprek aan te gaan met matches wanneer zij dit willen. Zo hoopt Tinder vrouwelijke gebruikers, die geen zin hebben in ongemakkelijke gesprekken, tegemoet te komen.

Lees verder na de advertentie.

Zo wordt Tinder vrouwvriendelijk

Vrouwelijke Tinderaars krijgen binnenkort de mogelijkheid om enkel gesprekken aan te knopen met matches die zij echt zien zitten. Mannen kunnen zodoende niet langer het gesprek beginnen. Momenteel kunnen bij een match zowel man als vrouw het gesprek starten, wat niet altijd gewaardeerd wordt door vrouwen. Vrouwen moeten dus de mogelijkheid krijgen om zelf te kiezen of zij het gesprek begonnen, of niet. Dat zegt Tinder-topvrouw Mandy Ginsberg in een interview met MarketWatch.

Tinder vrouwvriendelijk

“Vaak vermijden vrouwen de druk om een gesprek te beginnen en laten ze de andere partij het voortouw nemen. Willen ze dit echter niet, dan moet daar een optie voor zijn”, zo stelt de topvrouw. Vrouwelijke Tinderaars krijgen dus de keuze om zelf een gesprek te beginnen of niet. Het wordt overigens niet de standaardinstelling. Ben je dus tevreden met de manier hoe Tinder momenteel werkt, dan verandert er niets.

Het is niet bekend wanneer de update uitkomt. Ook is niet bekend welk beleid men gaat hanteren wanneer twee personen met hetzelfde geslacht matchen.

Vertoont Tinder kopieergedrag?

De vrouwvriendelijke maatregel lijkt geïnspireerd te zijn door een soortgelijke functie in dating-app Bumble. Deze datingdienst is opgezet door een mede-oprichter van Tinder. Bumble is uniek vanwege de vrouwvriendelijke insteek. In de app kunnen enkel vrouwen bepalen wanneer het gesprek wordt gestart. Zij hebben na een match 24 uur de tijd om een gesprek met de man te starten, anders verloopt de match weer.

Saillant detail is dat deze mede-oprichter, Whitney Wolfe Herd, Tinder verliet om het bedrijf later aan te klagen. Herd gaf aan dat binnen het bedrijf een sfeer van seksuele onderdrukking heerste en er met regelmaat werd gediscrimineerd. Volgens geruchten heeft de huidige directrice van Bumble één miljoen dollar aan compensatie gekregen: de zaak is nooit door een rechtbank behandeld.

Lees meer over Tinder

Bron: MarketWatch
Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen