Tinder test vriendenzoekfunctie Tinder Social

Erwin Vogelaar
27 april 2016, 17:11
1 min leestijd
Tinder test vriendenzoekfunctie Tinder Social

Tinder staat bekend als dating-app, maar daar blijft het niet bij. In Australië wordt nu Tinder Social getest, een manier voor vriendengroepen om elkaar te ontmoeten.

Lees verder na de advertentie.

Tinder Social

Als we aan Tinder denken, dan denken we allereerst aan het naar links of rechts swipen van gezichten. Tinder is namelijk bovenal een app om dates mee te scoren. Hier is Tinder zo succesvol in, dat het tijd wordt voor de volgende stap. Want wat als je geen romantisch of seksueel contact zoekt, maar gewoon met nieuwe vrienden op stap wil? Daarom test Tinder nu in Australië Tinder Social.

tinder social

Tinder denkt dat de beste avonden uit met je vrienden, de avonden zijn waarin je een andere groep vrienden ontmoet en samen een epische tijd tegemoet gaat. Maar hoe vaak gebeurt dit nou? Daarom wil Tinder vriendengroepen al van te voren met elkaar in contact brengen. Het idee achter de functie is dat je als groep inschrijft en een match met een andere groep zoekt. Vervolgens kun je zien waar die andere groep heen gaat en eventueel met ze chatten. Klikt het, dan kan de avond niet meer stuk.

Het klinkt als een enigszinds geforceerde manier van vrienden maken, zeker omdat het spontane karakter compleet verdwijnt. Maar wellicht is de nadruk op vriendschap in de app maar een verbloeming voor andere lichamelijke groepsactiviteiten die je kunt ondernemen.

Tinder downloaden

Tinder Social is nu dus nog niet in de Benelux beschikbaar, dus voor een mooie Koningsnacht of Koningsdag is het al te laat. Je kunt Tinder uiteraard wel gewoon downloaden voor de functie waar het nu om bekend staat: daten. Dit kan gratis in de App Store via onderstaande link. De app vraagt om 24,1MB en iOS 7.1.

Tinder

Tinder Inc.

Gratis via App Store
Bron: Gizmodo
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu