Zo bepaalt Tinder welke potentiële dates je te zien krijgt

Erwin Vogelaar
11 januari 2016, 20:05
1 min leestijd
Zo bepaalt Tinder welke potentiële dates je te zien krijgt

Op dating-app Tinder krijg je niet zomaar iedereen te zien. Tinder geeft iedereen een score die uitmaakt hoe begeerlijk je potentiële dates zijn.

Lees verder na de advertentie.

Tinder score

De moderne single kan niet meer om dating-apps heen en Tinder is daar nog steeds de grootste in. In de bekende app krijg je potentiële datingpartners te zien die je met een swipe kunt goed- of afkeuren. Swipe je beide de goede kant op, dan is er een match en kun je chatten. De mensen die je te zien krijgt zullen echter nauwelijks ‘out of your league’ zijn. Je krijgt namelijk een begeerlijkheidsscore toegediend die je matches bepaalt. Dit heeft Tinder-ceo Sean Rad bekendgemaakt in een gesprek met FastCompany.

Tinder score

Volgens Rad heeft het bedrijf 2,5 maand gewerkt aan een algoritme om de juiste mensen met elkaar te matchen. Dit betekent in de praktijk dat knappe mensen niet aan onaantrekkelijke mensen gekoppeld worden. Elke gebruiker heeft binnen Tinder een begeerlijkheidsscore waarmee je gekoppeld wordt aan mensen die een gelijkwaardige score hebben.

In de basis wordt deze score bepaald door de hoeveelheid swipes naar rechts en swipes naar links die mensen bij het zien van je foto maken. Maar stel dat je een match krijgt met iemand die een hogere score heeft dan jij, dan gaat je eigen score ook omhoog. Jonathan Badeen van Tinder vergelijkt het met de game World of Warcraft: “Als je met iemand speelt die een hoge score heeft, krijg je meer punten dan als je speelt met iemand met een lage score.” De single ceo Sean Rad stelt dat zijn eigen score boven het gemiddelde ligt.

Lees het laatste nieuws over Tinder

Bron: FastCompany
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu