Tinder test knop om vrienden aan matches te koppelen

Rutger Otto
5 maart 2016, 13:15
2 min leestijd
Tinder test knop om vrienden aan matches te koppelen

Tinder wil de wingman een platform geven in zijn app. Met een nieuwe testfunctie hoopt Tinder dat mensen anderen gaan helpen met het opzetten van dates.

Lees verder na de advertentie.

De app Tinder is begonnen met het testen van een deelknop. Daarmee kun je als Tinder-gebruiker een profiel van iemand anders doorsturen naar een vriend of vriendin. Op die manier kun jij als koppelaar te werk gaan om anderen aan een date te helpen. De functie wordt door Tinder geïntroduceerd op zijn weblog.

Heb je het profiel gedeeld, dan krijgt de ontvanger daar bericht van. Hij of zij kan vervolgens naar links of rechts vegen, net als in het reguliere Tinderscherm. Daarmee kan bepaald worden of ze elkaar zien zitten op basis van foto’s en een korte omschrijving. Is er een match, dan komen ze in een chatscherm terecht waar ze kunnen praten en mogelijk een afspraak kunnen inplannen.

tinder deelknop

Testfunctie

Via de deelknop van Tinder wordt er een link aangemaakt die je naar vrienden kan opsturen. Dat kan direct via sms, maar is in principe ook mogelijk via andere berichtendiensten. Om te zorgen dat er geen misbruik van wordt gemaakt (bijvoorbeeld als links op Twitter of Facebook worden gezet), heeft Tinder gezorgd dat een link onbruikbaar wordt na vijf kliks of 72 uur.

De knop wordt automatisch toegevoegd aan Tinder, maar is uit te schakelen via de Discovery Settings, mocht je liever ‘ouderwets’ aan je dates komen. Onbekend is wanneer Tinder de deelknop officieel aan de app toevoegt. Vooralsnog gaat het om een test onder een klein aantal gebruikers.

Scores per gebruiker

Begin dit jaar werd duidelijk dat Tinder een soort aantrekkelijkheidsscore van gebruikers bijhoudt. Als een gebruiker met een hoge score jou beoordeelt als aantrekkelijk, dan levert dat jouw profiel meer punten op dan als iemand met een lage rating dat doet. Met deze ranking zou Tinder gebruikers beter kunnen koppelen. Gebruikers kunnen hun score zelf echter niet opzoeken.

Lees meer over Tinder

Bron: Tinder
Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen