Apple investeert wederom in tv en neemt ex-Netflix en Amazon topman aan

Lars Paijmans
8 februari 2017, 13:37
2 min leestijd
Apple investeert wederom in tv en neemt ex-Netflix en Amazon topman aan

Een ex-topman van Netflix en Amazon staat vanaf nu aan het roer van Apples Apple TV-divisie. Timothy Twerdahl moet een belangrijke rol gaan spelen in de evolutie van Apples kastje voor onder de tv.

Lees verder na de advertentie.

Timothy Twerdahl aan de slag bij Apple

Apple heeft de komst van Timothy D. Twerdahl bevestigd aan Bloomberg. Twerdahl werkte sinds 2013 bij Amazon en maakte eerder deze maand de overstap naar Apple. Door zijn komst schuift Pete Distad door naar een nieuwe positie en zal hij met Eddy Cue gaan samenwerken om betere content-deals te bewerkstelligen.

Timothy Twerdahl

Twerdahl was voorheen de general manager van de Amazon Fire TV en heeft het apparaat zien groeien tot een van de populairste set-top boxes. Dat Distad de overstap maakt naar het team van Eddy Cue is echter nog interessanter. Dit laat namelijk wederom zien dat Apple steeds harder zijn best doet om exclusieve tv-deals te sluiten met grote partijen.

Eddy Cue probeerde dit in 2016 al, maar door rommelige gesprekken draaide dit uiteindelijk op niets uit. Als Apple volgens de laatste geruchten binnenkort met een Netflix-achtige streamingdienst wil komen, zullen er meer mensen aan de slag moeten om deze overeenkomsten met filmstudio’s en uitgevers te maken. De overstap van Distad is een van de manieren waarop Apple dit nu doet.

Apple blijft investeren in TV

De investering in nieuw talent voor de Apple TV-divisie sluit aan bij de uitspraken van Tim Cook. Bij de onthulling van de kwartaalcijfers besprak hij de Apple TV meerdere malen, waarbij hij een rooskleurige toekomst voor het apparaat zag. Ook beloofde hij dat er spoedig interessante nieuwe functies voor de Apple TV aankomen. Of het hier om een nieuwe generatie van het zwarte kastje gaat, of Cook hiermee doelt op de TV-dienst van Apple is niet duidelijk.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Bloomberg
Categorie: Apple
Device: Apple TV

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV
Apple TV

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen