Timehop overladen met 1 ster-reviews in App Store na vernieuwd design

Rutger Otto
5 januari 2017, 12:26
2 min leestijd
Timehop overladen met 1 ster-reviews in App Store na vernieuwd design

Met de app Timehop kun je terug in de tijd om onder meer jouw socialmedia-posts van voorgaande jaren te bekijken. Maar gebruikers zijn niet gecharmeerd van het nieuwe ontwerp van de app na de laatste update.

Lees verder na de advertentie.

Timehop-update maakt gebruikers boos

App-gebruikers zijn genadeloos. Zeker als ze een app langere tijd gebruiken en de makers besluiten het roer ineens om te gooien. Dat was het geval bij Timehop. De app kwam eind vorig jaar met een grote update die het volledige design vernieuwde. Niet langer scrollen gebruikers verticaal door hun oude berichten heen, maar swipen ze links en rechts. Een beetje zoals Snapchat werkt.

Timehop laat zien wat jij op deze datum in het verleden deed, zoals Twitter- en Facebook-posts, maar ook foto’s en video’s komen voorbij. Met het nieuwe design worden foto’s echter afgesneden om in beeld te passen. Je moet er dan met een vinger op drukken voordat je ze helemaal kunt bekijken. Ook is het overzicht van de app een beetje verdwenen door steeds door content te moeten vegen en omdat je maar één post tegelijk ziet.

Timehop - Memories Then & Now
Timehop - Memories Then & Now
Timehop - Memories Then & Now
Timehop - Memories Then & Now
Timehop - Memories Then & Now
Timehop - Memories Then & Now

1 ster

Direct na de update begon het al klachten te regenen in de App Store, waar de meest recente versie van Timehop nu met een beoordeling van 1 ster kampt. In de Nederlandse App Store gaat het slechts om 42 reviews, maar in de Amerikaanse App Store zijn dat er al bijna 7600. Over het geheel gezien staat Timehop echter op 3,5 sterren sinds zijn release in 2011.

Inmiddels hebben de makers van Timehop een blog geschreven over het nieuwe Timehop. “Bedankt voor al jullie feedback”, schrijven ze. “We horen jullie. Oh we horen jullie heel goed. Veel van jullie vinden de nieuwe app tof en veel van jullie niet, om verschillende redenen. We willen jullie laten weten dat we ons best doen om jullie bezorgdheid weg te nemen.”

Makers beloven verbetering

Zo beloven de makers verbetering in een komende update, die snel zal verschijnen. Timehop heeft echter twee soorten gebruikers, ‘zij die alles willen zien en zij die enkele hoogtepunten genoeg vinden’. De makers noemen het lastig om daarin een goede balans te vinden in de nieuwe versie van de app. “We hebben die duidelijk nog niet gevonden, maar we proberen een oplossing te vinden.” Wel wil Timehop meegeven dat de nieuwe versie ook gewoon even wennen is.

Timehop - Memories Then & Now

TIMEHOP INC.

Gratis via App Store
Bron: Timehop
Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen