De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Waarom Time de iPhone de meest invloedrijke gadget ooit vindt

Lars Paijmans
4 mei 2016, 9:28
2 min leestijd
Waarom Time de iPhone de meest invloedrijke gadget ooit vindt

Time Magazine heeft de 50 meest invloedrijke gadgets uit de geschiedenis op een rij gezet. De iPhone staat met stip op de eerste plek, maar waarom precies?

Lees verder na de advertentie.

Time Magazine iPhone: ‘revolutionair’

FitBit, Google Glass, Raspberry Pi, de PlayStation en Wii en platenspeler, je komt deze klassieke gadgets allemaal tegen in de top 50 van Time Magazine. Apple mag zich echter als enige bedrijf op de borst kloppen met het feit dat er maar liefst drie producten in de top tien staan: de eerste iPod verdient een negende plek, de Apple Macintosh staat op drie en de eerste iPhone voert de prestigieuze lijst aan.

iPhone 3GS iPhone inruil

Volgens Time Magazine was Apple in 2007 het eerste bedrijf dat een krachtige computer in de broekzakken van miljoenen mensen wist te krijgen. “Smartphones bestonden al langer, maar nog nooit waren ze zo toegankelijk en mooi als de iPhone”, aldus Time. De eerste iPhone verdient de gouden plak omdat het een tijdperk inluidde van platte touchscreen smartphones, die de telefoons met uitschuifbare toetsenborden voorgoed verving.

‘iPhone maakte de mobiele app populair’

Maar daar blijft het niet bij. Wat de iPhone volgens Time echt zo bijzonder maakte, waren de apps en de software. “De iPhone maakte de mobiele app populair, en veranderde daarmee voorgoed de manier waarop we communiceren, gamen, winkelen en werken.” Geen gekke gedachte dus dat Time denkt dat we nog decennia lang de gevolgen van de iPhone zullen blijven merken.

Ook over de Macintosh worden mooie woorden gezegd, die enigszins overeenkomen met die van de iPhone. De interface was toegankelijk, de muis gemakkelijk te gebruiken en het apparaat had over het algemeen een vriendelijke uitstraling. Een groot verschil met de computers van Windows destijds, die voor veel mensen vooral erg gecompliceerd waren. “De Macintosh zette de standaard voor de manier waarop mensen computers gebruiken”, zo besluit Time Magazine.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 3GS
Apple iPhone 3GS

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu