De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Tim Cook: “Verwacht niet alleen mannen op het WWDC-podium”

Rutger Otto
8 juni 2015, 10:27
1 min leestijd
Tim Cook: “Verwacht niet alleen mannen op het WWDC-podium”

De WWDC 2015 gaat vanavond van start en Apple-ceo Tim Cook heeft alvast verklapt dat er ook vrouwen te zien zullen zijn. “Diversiteit is de toekomst van ons bedrijf.”

Lees verder na de advertentie.

Vrouwen tijdens WWDC

Dat zegt Tim Cook tegen Mashable. “Ik denk dat de meest diverse groep het beste product aflevert”, zegt Cook. Volgens hem is er nodig behoefte aan vrouwelijke rolmodellen in de technologie-markt. “We hebben in het algemeen te weinig laten zien hoe cool werken in tech is en hoe leuk het kan zijn.”

Mashable merkte op dat er op het Apple-podium doorgaans weinig vrouwen te vinden zijn. “Ik ben het daar helemaal mee eens”, antwoordt Cook. “Je zult een verandering zien tijdens de WWDC.”

wwdc 2015

Meer diversiteit

Vorig jaar bracht Apple een eigen diversiteitsrapport uit, waaruit blijkt dat van de 98.000 mensen die in wereldwijd voor Apple werken, er 70 procent man is en 55 procent blank. Daar was Tim Cook toen al niet over te spreken. “De cijfers zijn voor ons niet nieuw en we hebben er hard aan gewerkt om ze te verbeteren. Er zit progressie in en we vinden het belangrijk om net zo innovatief te zijn in het bewerkstelligen van diversiteit als dat we zijn in onze producten.”

Momenteel is Angela Ahrendts de enige vrouw in de top bij Apple. Zij is verantwoordelijk voor online en offline Stores van Apple.

De WWDC begint vanavond 8 juni om 19:00 uur. Apple doet er onder meer iOS 9 en zijn nieuwe muziekdienst uit de doeken. Op iPhoned doen we verslag van het evenement.

Meer Apple-nieuws

Bron: Mashable
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu