Vodafone Topdeal: de iPhone 12 tijdelijk extra scherp geprijsd!

‘Hillary Clinton overwoog Tim Cook als vicepresidentskandidaat’

Lars Paijmans
18 oktober 2016, 17:51
1 min leestijd

WikiLeaks heeft een lijst gepubliceerd met daarin de mensen die Hillary Clinton overwoog als vice-presidentskandidaat. Samen met Bill Gates zou ook een Tim Cook vicepresident van Hillary overwogen zijn.

Lees verder na de advertentie.

Tim Cook vicepresident ontdekt in Clinton-mails

Wikileaks lekt aan de lopende band internet mails van Clintons campaign chairman John Podesta. In deze berichten worden allerlei politieke zaken besproken, waaronder een lijst met potentiele kandidaten voor het vice presidentschap.

Hoewel de lijst met namen van potentiële kandidaten lang is, is het interessant om de CEO van Apple erop te zien staan. De uitgelekte lijst zou bovendien een eerste versie zijn, dus reken er maar op dat er veel mensen af zijn gevallen. Naast Cook komen we onder meer Bill Gates, Michael Bloomberg en Bernie Sanders tegen.

Ook is het maar de vraag of Tim Cook überhaupt interesse zou hebben als vice president van de Verenigde Staten. Aan zijn band met Hillary Clinton zal het in ieder geval niet liggen. Zo heeft Cook in augustus geld ingezameld voor het Hillary Victory Fund. Tim Cook sprak destijds zijn steun voor Clinton uit als privé persoon, niet als vertegenwoordiger van Apple.

Zien we Cook nog terug in de politiek?

Dat de keuze uiteindelijk niet op Cook is gevallen wil overigens nog niet zeggen dat we de CEO van Apple nooit de Amerikaanse politiek in zien gaan. Zo schreef de New York Times in juli dat Clinton overwoog om Cook een rol als kabinetssecretaris aan te bieden. Daarmee zou Cook de eerste openlijk homoseksuele man zijn die deze functie bekleedt.

Lees het laatste nieuws over Tim Cook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen