Tim Cook: “Apple blijft zich aan de visie van Steve Jobs houden”

Tijdens de Utah Tech Tour betrad Tim Cook het podium om encryptie en de invloed van Steve Jobs te bespreken. Zelfs in 2016 is de visie van Jobs namelijk nog steeds volop aanwezig.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Tim Cook Utah Tech Tour interview

Cook ging tijdens de prestatie in gesprek met Orrin Hatch, die al snel het gesprek naar Steve Jobs stuurde. Volgens Cook zal de visie van Jobs om mensenlevens te verreiken met producten nooit verdwijnen. “Zijn geest zal in het DNA van Apple blijven. Veel dingen zullen veranderen, maar dat blijft altijd hetzelfde”, aldus Cook.

tim cook utah tech tour

“Dit is erg belangrijk, omdat ik wild at Jobs nalatenschap altijd een onderdeel van Apple blijft. Het bedrijf moet zich er niet beperkt door voelen, maar we zijn zo verbonden met de visie dat dit nooit aangepast zal worden.”

Na het bespreken van Jobs dook Cook direct het verhaal rondom encryptie in. Zoals hij het afgelopen jaar al vaker heeft gedaan, zei Cook dat encryptie de sleutel is om privacy van gebruikers veilig te stellen. In deze tijden van cyberaanvallen is dat volgens de CEO belangrijk dan ooit.

“We voelen ons verantwoordelijk voor de veiligheid van onze klanten”, legt hij uit. “Zonder encryptie zou de maatschappij minder veilig zijn.” Ook maakte Cook an het moment gebruik om (nog maar eens) te onderstrepen dat hij en Apple geïnteresseerd zijn in augmented reality, al bleef een concreet voorbeeld wederom uit. Bekijk hierboven een video van Tim Cook tijdens de Utah Tech Tour waar je zijn gesprek kan bekijken.

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.