Tim Cook doet laatste poging om Trump niet uit klimaatakkoord te laten stappen

Lars Paijmans
1 juni 2017, 11:03
2 min leestijd
Tim Cook doet laatste poging om Trump niet uit klimaatakkoord te laten stappen

Apple-ceo Tim Cook en Tesla’s Elon Musk proberen Donald Trump te overtuigen niet uit het klimaatverdrag van Parijs te stappen. De tech-ceo’s doen een laatste poging om de president te beïnvloeden.

Lees verder na de advertentie.

Tim Cook belt Trump over klimaatakkoord Parijs

Toen gisteren duidelijk werd dat Trump uit het klimaatakkoord van Parijs wilde stappen, pakte Tim Cook direct de telefoon. Volgens Bloomberg belde hij het Witte Huis om Donald Trump van gedachten te laten veranderen. Apple heeft zich de laatste jaren steeds meer ingezet om duurzamer te worden. Zo werkt het bedrijf hard om honderd procent op groene energie te werken en is het nieuwe Apple Park-hoofdkantoor zo milieuvriendelijk mogelijk gemaakt.

Trump Tim Cook Parijs

Ook Tesla-ceo Elon Musk liet via Twitter weten ‘alles gedaan te hebben’ om Trump van het idee af te praten om het akkoord de rug toe te keren. Later zei hij zelfs de adviescommissie van Trump te verlaten als de VS zich terugtrekt uit het klimaatakkoord. Naast ceo’s van grote bedrijven hebben onder meer de Paus en verschillende wereldleiders zich uitgesproken tegen de beslissing.

De overeenkomst van Parijs is ondertekend is door 195 landen. Die zeggen toe de uitstoot van schadelijke gassen te beperken en zo het broeikaseffect tegen te gaan. In het verleden noemde Trump het verdrag al ‘draconisch’ en slecht voor de economie van Amerika.

Hoeveel invloed hebben ze?

Op die visie lijken de ceo’s in te spelen. Ze stellen dat de VS een kans uit handen geeft om een marktleider van schone energie te worden. Dat zal uiteindelijk meer problemen opleveren. “Bedrijfsleiders zetten alles op alles om Trump van gedachten te laten veranderen”, stelt Mindy Lubbers, president van milieuorganisatie Cered. “Zij zijn bijzonder belangrijke stakeholders voor deze president.” Later vandaag maakt Trump zijn definitieve beslissing.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Bloomberg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu