De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Tim Cook: ‘De overheid moet techbedrijven reguleren, voordat er nog meer misgaat’

Lars Paijmans
24 april 2019, 12:53
2 min leestijd
Tim Cook: ‘De overheid moet techbedrijven reguleren, voordat er nog meer misgaat’

Apple-ceo Tim Cook windt er in een nieuw interview geen doekjes om: de techindustrie moet gereguleerd worden voordat er grote schade aan de maatschappij wordt aangericht.

Lees verder na de advertentie.

Waarom Tim Cook tech regulatie nodig vindt

Tijdens de Time 100 Summit in New York betrad Tim Cook het podium voor een uitgebreid interview, die je hieronder kunt bekijken. Daar was hij verrassend openhartig over de manier waarop de techindustrie zichzelf heeft proberen te reguleren, maar dat dit duidelijk niet heeft gewerkt. “Het is tijd om eerlijk te zijn en toe te geven dat wat we gedaan hebben, niet werkt”, aldus Cook.

Dus is het volgens de ceo hoog tijd dat overheden van landen ingrijpen en de techindustrie gaan reguleren. “Regulering is nodig, er zijn simpelweg teveel voorbeelden waarin het gebrek aan duidelijke regels grote schade aan de maatschappij heeft aangericht”, legt Cook uit.

Cook noemt de GDPR-privacywetgeving die vorig jaar in Europa is ingegaan als een goed voorbeeld. Volgens de ceo is de kans groot dat Europa degene zal zijn die met goede maatregelen komt, in tegenstelling tot de Verenigde Staten. “GDPR is een stap in de goede richting, maar Europa zal deze regels moeten blijven verbeteren en vernieuwen.”

Cook is niet de enige. Ook de ceo’s van Facebook en Microsoft zijn het er inmiddels over eens dat er strengere regels nodig zijn om de techindustrie in toom te houden. Hoewel Cook dus duidelijk geen andere uitweg ziet dan ingrijpen door de overheid, betekent dat niet dat hij gaat zitten afwachten tot dit een keer gebeurt. “We kunnen niet naar de overheid blijven kijken om al onze problemen voor ons op te lossen.”

Apple steunt geen politieke partijen

Ook benadrukt hij dat Apple als één van de weinige grote bedrijven geen politieke kandidaten financieel steunt. Wat Cook betreft zijn individuele donaties prima, omdat ze een stuk transparanter zijn. Zo doneert hij zelf ook aan doelen waar hij in gelooft.

Tot slot werd Cook gevraagd naar zijn mening over een onderzoek, waaruit blijkt dat veel mensen duizenden keren per dag het scherm van hun smartphones aanraken. “Als je meer naar je telefoon dan naar de ogen van mensen kijkt, doe je iets verkeerd”, aldus Tim Cook. “We willen niet dat mensen de hele dag door hun iPhone gebruiken. Dat is nooit een doel van ons geweest.” Gelukkig zijn er in iOS 12 features aanwezig die ervoor zorgen dat je iPhone minder verslavend is.

Lees meer nieuws over Apple

Bron: Time
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen