Tim Cook waarschuwt: “Gebruik technologie en social media niet te vaak”

Lars Paijmans
20 januari 2018, 13:31
2 min leestijd

Zijn iPhones verslavend, en moeten we kinderen er tegen beschermen? Apple-ceo Tim Cook geeft er vandaag voor het eerst zijn mening over.

Lees verder na de advertentie.

Tim Cook smartphoneverslaving: een waarschuwing

Als ceo van een bedrijf dat zijn geld verdient met het verkopen van technologie, zou je misschien denken dat Tim Cook het gebruik van deze producten alleen maar aanmoedigt. Het verhaal van The Guardian schetst echter een heel ander beeld.

Tijdens een toespraak op de Harlow College in Essex, kwam het onderwerp van technologiegebruik ter sprake. Zeker als het op een jonger publiek aankomt, is Cook ervan overtuigd dat techniek niet de heilige graal is. “Er zijn dingen die technologie ons niet kunnen leren. Op veel gebieden zou het dan ook niet mogen domineren”, legt Cook uit.

iPhone gebruik Tim Cook smartphoneverslaving

“Ik geloof niet in het gebruik van technologie voor alles. We (Apple) hebben gefaald in onze missie als je enkel en alleen techniek nog gebruikt”, waarschuwt hij. Cook is ervan overtuigd dat er veel meer onderwerpen zijn waar over gepraat moet worden om het te begrijpen. “In een lesprogramma over literatuur heb je technologie niet veel nodig.”

Dat Tim Cook uitgerekend nu deze uitspraak doet is geen toeval. Onlangs trokken twee grote investeerders aan de bel omdat Apple meer zou moeten doen om kinderen te beschermen tegen smartphone-verslaving.

Geen social media

Cook lijkt hier geen moeite mee te hebben. Hij zegt dat Apple zich al jaren hard maakt om zijn technologie geschikt te maken voor basisschoolleerlingen, maar daar blijft het niet bij. In een toekomstige versie van iOS zullen er extra opties worden toegevoegd waarmee ouders het iPhone- en iPad-gebruik van hun kinderen aan banden kunnen leggen.

Hoewel Cook zelf geen kinderen heeft, herkent hij het probleem bij zijn kleine neefje. “Je moet grenzen opleggen”, aldus Cook. “Zo wil ik niet dat hij een sociaal netwerk gebruikt.”

Lees ook: Zo scherm je jouw iOS-device in voor kinderen

Bron: The Guardian
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen