Tim Cook roemt Steve Jobs op diens sterfdag
Roel van Hout

Vandaag, 5 oktober, is het alweer twee jaar geleden sinds Steve Jobs, Apple’s voormalige CEO, overleed. Tim Cook heeft zijn herinneringen aan Jobs in een e-mail aan zijn personeel gedeeld.

De mail, gepubliceerd door 9to5Mac, bevat de volgende woorden (in vertaling):

Team-

Morgen is het twee jaar geleden dat Steve overleed. Ik hoop dat iedereen terugkijkt op wat hij voor ons en de wereld betekend heeft. Steve was een geweldig mens en liet de wereld beter achter dan dat hij deze aantrof. Ik denk vaak aan hem, en put enorme kracht uit herinneringen aan zijn vriendschap, visie en leiderschap. Hij liet een bedrijf achter dat alleen hij gebouwd zou kunnen hebben, en zijn geest zal voor altijd aan de basis van Apple liggen. We zullen de herinnering aan hem eren door onszelf ten volle te richten op het werk waar hij zoveel van hield. Er is geen groter eerbetoon. Ik weet dat hij trots op jullie zou zijn.

Het beste,
Tim

steve jobs

‘Apple kan niet zonder Steve Jobs’

Boze tongen beweren dat Apple sinds het overlijden van Steve Jobs de drang tot innovatie zou zijn verloren, en dat het bedrijf eigenlijk niet zonder de man kan. De iPhone is sinds de iPhone 4 inderdaad niet meer ingrijpend veranderd, maar Apple heeft dit jaar met iOS 7 laten zien niet bang te zijn nieuwe wegen in te slaan.

Hoe het ook zij, dat het bedrijf Jobs mist is evident en ook logisch: een kleurrijker én meer visionaire CEO heeft de industrie niet gekend.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.