Tim Cook praat over Android-apps van Apple en meer opties voor ontwikkelaars
Wouter Nijsen

Apple-ceo Tim Cook sprak op congres D11 over meer openheid voor app-ontwikkelaars op Apples producten en sluit toekomstige Android-apps van Apple niet uit.

Toen een D11-bezoeker aan Tim Cook vroeg of Apples iPhone meer open gaat worden voor ontwikkelaars van bijvoorbeeld apps, antwoordde de Apple-ceo dat dit het geval gaat zijn. De iPhone met Apples besturingssysteem iOS wordt in de toekomst dus toegankelijker en meer aanpasbaar voor app-ontwikkelaars.

Cook maakte hier wel de kanttekening bij dat het niet zo open wordt als bij Android-producten het geval is. Daar kunnen app-ontwikkelaars zonder veel problemen het homescreen van een toestel aanpassen of gebruikers bijvoorbeeld de beschikking over een ander toetsenbord geven. Cook is echter van mening dat dat Apple-gebruikers betalen voor een product, waarbij dat soort keuzes al gemaakt zijn en kloppen.

De Apple-ceo gaf daarnaast aan dat hij niet uitsluit dat Apple op den duur Apple-apps gaat uitbrengen voor andere platformen zoals Android. “We hebben geen grote bezwaren om dat niet te doen. Als we denken dat het zinvol is om zoiets te verwezenlijken, doen we dat.”

Via: AllThingsD

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.