Tim Cook over budget-iPhone: ‘We kijken wat mogelijk is’
Redactie

Apple-baas Tim Cook heeft zich tijdens de Goldman Sachs Technology and Internet-conferentie flink uitgelaten over de hardnekkige geruchten over de budget-iPhone. Wat kunnen we als consument verwachten?

De vraag zorgde tijdens de conferentie voor veel onrust, de meningen over de mogelijke gevolgen van de goedkope iPhone zijn erg verdeeld. Op de vraag om te reageren op de geruchten over de budget-iPhone antwoordde Cook het volgende:

afbeelding“We zijn bezig om bepaalde zaken betaalbaarder te maken. Toen we de iPod uitbrachten kostte hij 399 dollar. Vandaag de dag kun je een iPod Shuffle kopen voor 49 dollar. In plaats van ons af te vragen hoe de huidige iPod goedkoper kon, hebben we voor de focus op het maken van een geweldig product gekozen. En daar zijn we in geslaagd. Hetzelfde ding, maar een ander concept, in zekere zin.”

‘Goedkope variant van de Mac werd een iPad’

Apple heeft het kunstje om een een vergelijkbaar product met een ander concept te ontwerpen dus al vaker toegepast, vooralsnog heeft dat heel goed uitgepakt. Juist omdat de iPhone zo’n specifiek product lijkt, is er moeilijk een voorstelling te maken van een ander iDevice, dat vergelijkbaar is.

“Op eenzelfde manier hebben we daarbij op een gegeven moment geconcludeerd dat we geen geweldig product konden maken voor minder geld. Dus wat deden we? We vonden de iPad uit. En nu bieden we een ongelooflijke ervaring die al aan te schaffen is voor 329 dollar. Soms kun je een probleem op verschillende manieren oplossen”, aldus Cook.

De iPhone in een nieuwe vorm gieten brengt direct weer een nieuwe geruchtenstroom op gang, zal Tim Cook de smartwatch bedoelen?

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.