Tim Cook over 10 jaar 383 miljoen rijker?
Redactie

Afgelopen donderdag kondigde Steve Jobs in een brief aan Apple zijn ontslag aan. Hij zou zo lang als hij op een goede manier voor het bedrijf kon werken dat zou doen. Helaas kon dat niet meer. Tim Cook de nieuwe CEO van Apple wat iedereen al zag aankomen. Steve Jobs leidde het bedrijf altijd op een eigen en perfecte manier. De vraag is of Cook dat ook kan. Eén stimulans is al gevonden.

Zo krijgt Cook, als hij tot 2021 aanblijft als CEO, 1 miljoen aandelen van Apple. Vijftig procent van deze aandelen krijgt hij als hij de helft volbrengt, dus tot 2016, en de rest krijgt hij in 2021. Aangezien de beursnotering van Apple nu op zo’n 383 dollar staat bestaat de kans dat Cook over 10 jaar 383 miljoen rijker is.

In connection with Mr. Cook’s appointment as Chief Executive Officer, the Board awarded Mr. Cook 1,000,000 restricted stock units. Fifty percent of the restricted stock units are scheduled to vest on each of August 24, 2016 and August 24, 2021, subject to Mr. Cook’s continued employment with Apple through each such date.

Een extra stimulans dus. Blijft het bedrijf met Cook’s leiding groeien, dan zal hij dat over een decennium merken in zijn portemonnee.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.