Tim Cook: ‘We hebben geweldige nieuwe computers op de planning’
Rutger Otto

Apple-ceo Tim Cook stelt iedereen gerust: er komen heus nieuwe Macs. Volgens hem komen er ‘geweldige desktops’ aan.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Nieuwe iMacs onderweg

Dat schrijft Tim Cook op een intern Apple-forum, weet TechCrunch. In een bericht stelt Cook dat het bedrijf nog steeds veel waarde hecht aan de Mac en dat ze bezig zijn om nieuwe desktops te maken. Het is inmiddels al ruim een jaar geleden dat de iMac een update kreeg.

“Een aantal media vragen zich af of we nog wel aan desktops werken”, schrijft Cook. “Als daarover verwarring bestaat binnen onze teams, laat me dan heel duidelijk zijn: er staan geweldige computers op de planning. Daarover hoeft niemand zich zorgen te maken.”

iMac scharnier reparatie

‘Mac heel belangrijk voor mensen’

Tim Cook zegt dat de desktop-computers een heel strategisch onderdeel van het bedrijf vormen. De Apple-ceo zegt dat computers ‘heel belangrijk’ voor veel mensen en ‘onmisbaar’ voor sommigen. Daarnaast benadrukt hij dat de huidige iMac de beste desktop is die Apple ooit maken met het beste display ter wereld.

De iMac heeft sinds 2012 hetzelfde design, maar werd vorig jaar nog intern geüpdatet. Naast de iMac heeft Apple ook nog de Mac Pro en de Mac Mini. Die zijn beiden al flink lang niet meer vernieuwd. De huidige Mac Pro stamt uit december 2013 en sindsdien is er geen nieuwe gekomen. De Mac Mini kreeg als laatste in 2014 een update.

Naar Trump om verschil te maken

Tim Cook verduidelijkt ook waarom hij aanwezig was bij de techmeeting van Donald Trump afgelopen week. Daar kwamen topmensen van bedrijven bij elkaar om over de technologische sector te praten. Door aan de zijlijn te blijven staan maak je geen verschil, vindt hij. “Je verandert niets door te schreeuwen. Dat doe je door te laten zien waarom jouw manier de beste is.”

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.