Tim Cook: ‘We maken zo snel als we kunnen nieuwe AirPods’

Rutger Otto
29 december 2016, 9:06
2 min leestijd
Tim Cook: ‘We maken zo snel als we kunnen nieuwe AirPods’

De ceo van Apple, Tim Cook, noemt de AirPods ‘een enorm succes’. Volgens hem worden er constant nieuwe exemplaren gemaakt om aan de vraag te kunnen voldoen.

Lees verder na de advertentie.

Lading nieuwe AirPods onderweg

Dat zegt Tim Cook in een kort interview met de Amerikaanse zender CNBC, tijdens een rondleiding over de New York Stock Exchange. De Apple-ceo kon geen precieze aantallen noemen, maar zegt dat zijn bedrijf ‘geweldige’ feestdagen achter de rug heeft.

Cook noemt de AirPods een overweldigend succes. Op dit moment duurt het zes weken voordat de draadloze oordopjes verzonden worden als je ze via de Apple-website bestelt. Toen Cook naar het aanbod werd gevraagd zei hij: “We doen er alles aan om ze zo snel mogelijk bij te maken.” In onderstaande video van CNBC’s Twitteraccount kun je het flitsinterview met Cook bekijken.

Lange levertijd

Het was aanvankelijk Apples bedoeling om de AirPods in oktober uit te brengen, maar door productieproblemen moesten klanten er langer op wachten. Sinds december zijn ze eindelijk te koop, maar Apple kan de vraag nog niet aan. Al snel liep de levertijd van de oordoppen op, waardoor nog niet iedereen ze in huis heeft.

Veel mensen waren (en zijn) bezorgd over de AirPods. Zouden ze bijvoorbeeld niet zomaar uit je oren vallen tijdens het lopen of in de bus? Het uiterlijk van de oordopjes werd na de aankondiging online geridiculiseerd. In principe zijn het echter de bekende EarPods van Apple, maar zonder draad. Je bewaart ze in een klein doosje waar ze meteen worden opgeladen. Op een volle lading gaan AirPods zo’n 5 uur mee, maar het oplaaddoosje belooft nog eens een extra 24 uur afspeeltijd.

AirPods review

De reviews van de AirPods waren overwegend positief. Op iPhoned beloonde Lars ze met een 8. “Nu we ze hebben getest zijn we overtuigd”, schrijft hij in zijn review. “Het opladen is door de handige case geen probleem en het koppelen met je iPhone ging nog nooit zo gemakkelijk.” Meer lees je in de volledige AirPods review.

Lees het laatste nieuws over de AirPods

Categorie: Apple
Device: AirPods

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods
Apple AirPods
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen