Tim Cook geeft iPhone 8 de schuld van tegenvallende iPhone-verkopen

Lars Paijmans
3 mei 2017, 10:33
2 min leestijd
Tim Cook geeft iPhone 8 de schuld van tegenvallende iPhone-verkopen

De iPhone 8 is nog maanden van ons verwijderd, maar het toestel is volgens Apple-ceo Tim Cook nu al de oorzaak van teruglopende verkoopcijfers van oudere modellen.

Lees verder na de advertentie.

Tim Cook: iPhone 8 de schuldige van ‘verkoop-pauze’

Na het bekendmaken van de kwartaalcijfers, reageert Tim Cook traditiegetrouw altijd op vragen van investeerders. Hierbij werd een onderzoek aangehaald dat concludeerde dat de intentie om een nieuwe iPhone te kopen in negen jaar tijd nog nooit zo laag was. Cook zegt het onderzoek niet ingezien te hebben, maar geeft toe dat de verkoop van iPhones inderdaad langzamer gaat dan normaal.

Tim Cook iPhone 8

Hiervoor heeft hij een opvallende verklaring. Voor het eerst geeft Cook namelijk de geruchten rondom de iPhone 8 de schuld van de ietwat tegenvallende verkoopcijfers van de iPhone. “We zien een pauze in verkopen, wat volgens ons te maken heeft met vroegere en meer geruchten over toekomstige iPhones”, zo legt de ceo uit. “Dit is wat er gebeurt, en zou een oorzaak voor de pauze kunnen zijn.”

Al maanden geruchten

Het is lastig om Cook hier ongelijk in te geven. Nog voordat de iPhone 7 en iPhone 7 Plus officieel werden onthuld, circuleerden de eerste geruchten over de iPhone 8 al. Niet zo gek natuurlijk, want met een soortgelijke design en relatief weinig nieuwe functies is de iPhone 7 niet de meest spectaculaire smartphone die Apple ooit gemaakt heeft.

In tegenstelling tot de iPhone 8, die met een oled-scherm, draadloos opladen, nieuw design en meer voor heel wat opschudding moet zorgen. Veel potentiële iPhone-kopers wachten dus liever nog een paar maanden af, wat negatieve gevolgen heeft voor huidige iPhone-verkopen. Ondertussen zou Apple zich voorbereiden op een recordaantal iPhone-verkopen eind dit jaar. Dit zou de dip waar het bedrijf nu mee kampt meer dan op moeten vangen.

Lees ook: iPhone-verkoop daalt, en nog 5 weetjes over de kwartaalcijfers van Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen