Tim Cook: “We hebben iets moois in petto voor de iPad”

Lars Paijmans
3 februari 2017, 9:27
2 min leestijd
Tim Cook: “We hebben iets moois in petto voor de iPad”

Hoewel de verkoopcijfers van de iPad nog steeds blijven dalen, heeft Apple de hoop voor de tablet nog niet opgegeven.

Lees verder na de advertentie.

Tim Cook iPad 2017

Apple-ceo Tim Cook zegt optimistisch te zijn over de toekomst van de iPad. “Er komen mooie dingen aan voor de iPad”, aldus Cook. “Klanttevredenheid is torenhoog met 99 procent bij de iPad Pro. Ik zie dus veel goeds en hoop in de nabije toekomst op betere resultaten.”

Het bedrijf worstelt al jaren met het dilemma dat rond de iPad hangt. Aanvankelijk werden er veel exemplaren verkocht, maar in tegenstelling tot de iPhone kopen consumenten veel minder vaak een nieuw exemplaar. Dit heeft deels te maken met de manier waarop tablets gebruikt worden, vaak minder intensief dan de iPhone. Maar heeft Apple ook deels aan zichzelf te danken omdat er iedere keer maar relatief weinig vernieuwingen worden doorgevoerd.

Tim Cook iPad 2017

Tijdens de bekendmaking van de Apple kwartaalcijfers bleek dat Apple 13,1 iPads verkocht had in het eerste fiscale kwartaal van 2017. Dat is 3 miljoen minder dan het jaar ervoor. Het verschil wordt pas echt pijnlijk duidelijk als je naar 2013 kijkt, toen er 26 miljoen iPads werden verkocht in dezelfde periode. In vier jaar tijd is de iPad-verkoop dus gehalveerd. De hele tabletmarkt heeft hier mee te maken, al zien partijen als Lenovo die goedkopere tablets aanbieden ook kansen. Zij zagen hun omzet met 16 procent stijgen, juist door wat goedkopere modellen aan te bieden.

Is het genoeg?

Het is dus de vraag of Apple dit jaar de daling van de iPad-verkoop kan afremmen of volledig kan omdraaien. Volgens de laatste geruchten legt Apple momenteel de laatste hand aan een volledig nieuwe versie van de 2017 iPad, die de schermranden piepklein maakt en mogelijk ook de traditionele homeknop verwijdert. De kans bestaat dat we deze tablet al in de komende maanden te zien krijgen, al zou Apple door twijfels over de chip de nieuwe iPad ook uitgesteld hebben.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorieën: Apple, Devices
Device: iPad Pro

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro
Apple iPad Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen