De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Tim Cook spreekt over Steve Jobs en privacy in Duitse krant

Rutger Otto
3 maart 2015, 13:05
2 min leestijd
Tim Cook spreekt over Steve Jobs en privacy in Duitse krant

Apple-CEO Tim Cook was afgelopen week in Duitsland op bezoek. Daar sprak hij naast werknemers van de Apple Store in Berlijn ook met de Duitse krant Bild over verschillende Apple-onderwerpen.

Lees verder na de advertentie.

Tim Cook interview

Cook is samen met Bild-journalisten Sven Stone en Nick Star gaan zitten om over enkele zaken te praten. Het ging onder meer over Steve Jobs, die Cook ‘met afstand de beste leraar die ik ooit heb gehad’ noemde. Jobs leerde Cook onder meer om verkoopdoelstellingen te negeren en gewoon te genieten van het maken van goede producten. “Zijn kantoor is er nog steeds, met zijn naam erop”, zegt Cook. “Het zal er altijd blijven zolang ik er ben.”

tim cook interview

Het gesprek met de Duitse krant ging ook over persoonlijk privacy van gebruikers. Apple blijft uit de buurt van de aanpak van bedrijven als Facebook en Google, die informatie van gebruikers verzamelen om winst te kunnen maken van hun advertentiemodel. “We vragen alleen gegevens als we daarmee onze producten kunnen verbeteren”, zegt Cook. “Klanten hebben het recht om hun data voor zichzelf te houden als ze dat willen.” Ook is Cook te spreken over NSA-klokkenluider Edward Snowden. “Als we hem iets te danken hebben, is het wel dat het gesprek over privacy weer gaande is.”

Transparant

Daarnaast ziet Tim Cook steeds meer een rol als sociaal leider in zijn bedrijf. “We werken aan onze sociale verantwoordelijkheid. Vroeger hielden we alles geheim, maar nu Apple steeds groter wordt, zijn we ons ervan bewust dat we daadwerkelijk iets in de wereld kunnen veranderen. Daarvoor moeten we extreem transparant zijn in sociale zaken zoals privacy, veiligheid, onderwijs en milieubescherming.”

Toch zijn er grenzen aan die transparantie, want Cook wilde niets kwijt over geruchten rondom de Apple auto. “Ik heb de geruchten gelezen, maar ik kan er niets over zeggen”, luidt zijn antwoord.

Lees meer over Apple

Bron: BILD
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen