Terugkijken: het interview met Tim Cook tijdens The Late Show

Redactie
16 september 2015, 11:08
2 min leestijd

Tim Cook wordt zelden gezien in tv-shows, maar kort na zijn onverwachte verschijning bij de Fifth Avenue Apple Store maakte de Apple-ceo zijn opwachting in The Late Show met Stephen Colbert.

Lees verder na de advertentie.

Cook en Colbert bespraken in het tien minuten-durende interview onder meer de nieuwe iPhone 6S, Apple Car en Cook’s persoonlijke leven. Het Tim Cook interview in The Late Show werd aangegrepen als perfecte gelegenheid om de lancering van de iPhone 6S en 6S Plus te promoten. Presentator Colbert beschikte al over een roségouden iPhone 6S, waarbij hij enkele vragen stelde over nieuwe functionaliteiten van het toestel zoals 3D Touch en ‘Live Photos’.

the late show tim cook

Apple Car

Behalve de al gepresenteerde nieuwe apparaten van Apple, ging Colbert ook in op een van de geruchten waar Apple nog weinig over kwijt wil: Apple Car. Uber CEO Travis Kalanick schijnt de week ervoor vermeld te hebben dat Apple werkt aan een zelf-rijdende auto. Cook ging echter niet te diep in op deze vraag: “We onderzoeken verschillende mogelijkheden die op ons pad terechtkomen, en we besluiten om onze energie slechts in een enkele hiervan te stoppen.”

Ook Steve Jobs en recente films die over de voormalige directeur zijn verschenen kwamen aan bod. Cook verklaarde geen enkele van de films bekeken te hebben, omdat hij geen voorstander is van de opportunistische denkwijze die eraan voorafgaat.

Tim Cooks privéleven

De mannen bespraken vervolgens hoe Cook ervoor heeft gezorgd dat Apple meer betrokken is bij sociale problemen en goede doelen, sinds hij aan het roer van het bedrijf staat. Daarbij lag de nadruk op de publieke bekendmaking van Cook dat hij homoseksueel is.

Cook legde hierbij uit dat hij zich bijna verplicht voelde om kinderen en volwassenen te helpen die gepest of uitgelachen worden vanwege hun seksuele aard. Hij benadrukt dat veel mensen in zijn omgeving al op de hoogte waren, en het dus geen verrassende onthulling was voor hen.

Het interview wordt besloten met Colbert die laat weten in samenwerking met Apple een speciale vraag voor Siri te hebben voorbereid: “Siri, wat zal ik Tim Cook vragen?”. Siri’s antwoord: “Doe mij een plezier. Vraag hem wanneer ik een salarisverhoging krijg.”

Lees het laatste nieuws over Tim Cook

Via: 9to5mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu