‘Tim Cook innoveert niet hard genoeg’

Roel van Hout
9 augustus 2013, 20:07
1 min leestijd
‘Tim Cook innoveert niet hard genoeg’

Je hoort het vaker: sinds het overlijden van Steve Jobs zou Apple ‘het’ een beetje kwijt zijn, en onder leiding van Tim Cook niet meer genoeg innoveren. Verschillende ingewijden suggereren dat nu ook het bestuur van Apple die mening is toegedaan.

Lees verder na de advertentie.

De anonieme bronnen, die spraken met Fox Business, suggereren dat verschillende leden van de raad van bestuur ‘ernstig bezorgd’ zijn over de koers die Apple vaart sinds Cook de dagelijkse leiding over het bedrijf heeft.

Tim Cook

Volgens Fox ligt een ontslag voor de CEO niet in de lijn der verwachting, maar steunt de raad Cook juist ‘voor de volle 100 procent’, in de hoop dat hij binnenkort meer innovatiedrang zal laten blijken.

Beste dagen van Tim Cook moeten nog komen

Je weet met dit soort berichten nooit in hoeverre ze waar zijn, maar wij denken eerlijk gezegd dat de beste dagen van Tim Cook nog moeten komen. Met het flink veranderde iOS 7, de nieuwe PowerMac, iWatch en eventuele iTV (of hoe de televisie van Apple ook zal gaan heten) in het verschiet is er nog meer dan genoeg om naar uit te kijken.

Dat mensen aan de andere kant vrezen voor stilstand is ergens wel te begrijpen: de iPhone 4S en 5 waren niet radicaal anders dan hun voorgangers, en ook op het gebied van de iPad zijn er geen grote vernieuwingen geweest. Goed, de iPad Mini betekende qua formaat een flinke verandering, maar dat was slechts in reactie op kleinere tablets van de concurrentie.

We zullen in de komende maanden ongetwijfeld meer over Cook’s plannen voor de toekomst horen!

Categorieën: Apple, Geruchten
Thema: Steve Jobs

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen