Tim Cook: ‘HomePod verslaat de concurrentie met superieur geluid’

Lars Paijmans
24 januari 2018, 11:33
2 min leestijd
Tim Cook: ‘HomePod verslaat de concurrentie met superieur geluid’

Apples slimme HomePod-speaker heeft vanaf dag één twee geduchte concurrenten, maar ceo Tim Cook lijkt zich weinig zorgen te maken. Is dat terecht?

Lees verder na de advertentie.

Tim Cook bespreekt HomePod-interview

Tim Cook zal het niet snel toegeven, maar de lancering van de HomePod is niet gegaan zoals Apple had gehoopt. De speaker moest oorspronkelijk aan het einde van 2017 uitkomen, maar om onbekende redenen werd het apparaat uitgesteld.

Bovendien lijkt het erop dat Apple ondanks de vertraging nog meer tijd nodig had. Als de HomePod op 9 februari uitkomt ontbreken er nog bepaalde functies (zoals multi-room-ondersteuning) die in een toekomstige software-update worden toegevoegd.

HomePod Tim Cook

Toch kon het bedrijf het zich niet veroorloven om nog langer te wachten. Google en Amazon nemen een steeds groter wordend deel van de markt in met de Google Home en Echo, dus is het tijd voor Apple om met een antwoord te komen.

“Ik ben dol op concurrentie omdat het ons allemaal beter maakt”, aldus Tim Cook in een gesprek met de Financial Post. Toch denkt de ceo (uiteraard) dat de HomePod zichzelf met gemak kan onderscheiden, door iets wat Apples producten al jaren goed doen: de nauwe samenwerking tussen hardware, software en andere Apple-producten.

Superieur geluid

Daarnaast is Cook overtuigd van de superieure audiokwaliteit van het apparaat. “De HomePod biedt een geweldige geluidservaring, iets wat nog mist op de huidige slimme speakermarkt. Muziek verdient deze kwaliteit in plaats van een krakend geluid”, waarmee Cook doelt op de speakers van Google en Amazon. Apple is ervan overtuigd dat slimme speakers nog steeds het meest gebruikt worden om muziek af te spelen.

Deze hoge kwaliteit moet ook de hogere prijs van 349 dollar goedpraten. De HomePod is uitgerust met zeven tweeters, een door Apple gemaakt subwoofer en software waardoor de speaker weet waar hij in de kamer staat.

Of Tim Cook zich terecht geen zorgen hoeft te maken zullen we aanstaande vrijdag zien. Dan is de HomePod te bestellen in de eerste groep landen. Daarna komt de speaker in de lente naar Duitsland en Frankrijk. Een Nederlandse datum is nog niet bekend, al kun je natuurlijk wel een HomePod in het buitenland bestellen.

Lees ook: In het jaar van de slimme speaker heeft Apple een lange weg te gaan

Categorie: Devices
Device: HomePod

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple HomePod
Apple HomePod
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen