Zo gebruikt Apple-ceo Tim Cook HomeKit om zijn huis slim te maken

Lars Paijmans
4 februari 2017, 13:11
2 min leestijd
Zo gebruikt Apple-ceo Tim Cook HomeKit om zijn huis slim te maken

Steeds meer mensen maken hun huis slim, maar hoe ziet het Tim Cook HomeKit-huis eruit? De ceo van Apple geeft ons een uniek kijkje achter zijn slimme voordeur.

Lees verder na de advertentie.

Zo gebruikt Tim Cook HomeKit

Tijdens de onthulling van de Apple kwartaalcijfers kwam HomeKit uitgebreid aan bod. Tim Cook noemde HomeKit als een van de technieken die het ecosysteem van Apple verder uitbreidt, dankzij de populariteit van de iPhone.

HomeKit Tim Cook

Niet zo gek dus dat de ceo van Apple ook dankbaar gebruik maakt van de mogelijkheden van HomeKit. “Deze manier van huis-automatisering was een aantal jaar geleden nog ondenkbaar”, aldus Cook. Inmiddels is de iOS 10 Home-app een belangrijk onderdeel geworden van zijn dagelijkse routine.

Iedere ochtend als Cook goedemorgen zet tegen Siri, gaan zijn lampen in huis aan en wordt er een kopje koffie voor hem gezet. De kans is groot dat er een setje Philips Hue lampen in huize Cook hangt, al is de opmerking over het koffiezetapparaat een stuk interessanter. Er is namelijk nog geen HomeKit-product met ingebouwde HomeKit-ondersteuning.

Hoewel dit kan betekenen dat er een nieuw slim koffiezetapparaat aankomt, is de kans groter dat Cook een slimme stekker gebruikt. Door deze op afstand te activeren met Siri kan het apparaat aangezet worden. Een van de populairste slimme stekkers is de Elgato Eve Energy.

Tim Cook HomeKit

Een slimme open haard

“Iedere avond pas ik via Siri de lichten aan in de woonkamer en schakel ik de open haard uit”, zo legt de ceo van Apple vervolgens uit. Ook deze open haard is weer een interessante, aangezien er nog geen elektrische haard bestaat met ingebouwde HomeKit-ondersteuning. In dit geval is het logisch dat Cook een slimme schakelaar met de haard verbonden heeft, die Siri ze op afstand kan aan- en uitzetten.

“Zodra ik het huis verlaat, schakel ik via mijn iPhone de lichten uit, pas ik de thermostaat aan en doe ik de deuren op slot”, aldus Cook. Al deze handelingen kunnen met HomeKit-producten worden uitgevoerd die al op de markt zijn. Denk voor de thermostaat aan de tweede generatie Ecobee 3, of de slimme Thermostaat van Honeywell. Daarnaast zijn er tal van slimme deursloten die gekoppeld met je iPhone je deur kunnen open en sluiten.

De Home-app staat centraal

Cook gebruikt voor al deze handelingen de nieuwe Home-app van iOS 10. Uit zijn laatste quote blijkt hoe hij de verschillende scenes hiervan optimaal benut. “Als ik aan het einde van de dag in de buurt kom van mijn huis, bereid het huis zich voor op mijn komst.” Hiermee doelt hij op het activeren van de lichten, activeren van de thermostaat en misschien zelfs het zetten van een kopje koffie.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorieën: Accessoires, Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen