De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

Tim Cook hint naar ‘spannende nieuwe producten’

Rutger Otto
3 mei 2016, 8:42
2 min leestijd
Tim Cook hint naar ‘spannende nieuwe producten’

In een gesprek met CNBC’s Jim Cramer sprak Apple ceo Tim Cook over innovatie, de toekomst van de iPhone en Apple Watch en reageert hij op berichten dat de hoogtijdagen van Apple achter ons zouden liggen.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe iPhones

Voor het eerst ooit zag Apple een daling in de verkoop van iPhones en volgens onder meer een Wall Street analist betekent dat een ommekeer voor Apple. Heeft het bedrijf zijn piek al bereikt? “Ik kan het er niet meer mee oneens zijn”, zegt Cook. Dat baseert hij onder meer op groeimogelijkheden in India en China, maar volgens hem kunnen we nog spannende dingen van de komende iPhone-modellen verwachten.

“Er staat een enorme innovatie te wachten”, zegt Cook. “Nieuwe iPhones gaan mensen overhalen om te upgraden. We gaan je dingen geven waar je niet meer zonder kunt, zonder dat je het nu al beseft. En dat is altijd het doel geweest van Apple: dingen doen die mensenlevens verbeteren. Dat je terugkijkt en denkt, hoe heb ik daar zonder gekund?”

‘Apple Watch wordt een onmisbaar apparaat

Grote woorden, maar Tim Cook kan niet op details ingaan. Ook over de Apple Watch blijft hij grotendeels stil, al denkt Cook wel dat we in de toekomst anders op de smartwatch zullen terugkijken. “Kijk naar de iPod, dat was niet direct een succes, maar achteraf gezien wel”, zegt hij. “Ik denk dat mensen over een paar jaar ook denken: ‘Hoe heb ik er ooit aan gedacht om dit horloge niet te dragen?’ Je ziet het apparaat beter en beter worden.”

Erg opmerkelijk zijn de uitspraken van Tim Cook natuurlijk niet, want hij zegt precies wat een ceo van een groot bedrijf hoort te zeggen. Dat betekent: het aanprijzen van bestaande producten en mensen hongerig houden voor wat er in de toekomst komt. In de afgelopen jaren heeft hij niet veel anders gezegd over de komst van de iPhone 6(S) of nieuwe iPads.

Deel 1 van het interview is hierboven in de tekst te bekijken, deel 2 vind je hier.

Lees meer over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen