Tim Cook spreekt in Frankrijk over Apple-fabrieken en iPhone-verkopen

Rutger Otto
7 februari 2017, 12:45
2 min leestijd
Tim Cook spreekt in Frankrijk over Apple-fabrieken en iPhone-verkopen

Apple-ceo Tim Cook was op bezoek in Frankrijk en gaf daar een interview aan een Franse krant. Hij sprak onder meer over kunstmatige intelligentie, AR en belastingen.

Lees verder na de advertentie.

Tim Cook Frankrijk

De krant Figaro vond Cook bereid om een interview te geven over Apple. In dat artikel sprak Cook allereerst zijn liefde voor Frankrijk uit. “Dit land is altijd speciaal geweest voor Apple”, zegt hij. “Dit is de beste plek om muzikanten, designers en fotografen te ontmoeten die onze producten gebruiken en met ze te spreken. Er is hier veel creatieve energie.”

Dat blijkt wel uit de bezoekjes die Cook in Frankrijk aflegde. Op Twitter schreef de Apple-baas bijvoorbeeld over mode-ontwerper Julien Fournié, die zijn laatste collectie maakte met behulp van een iPad Pro. Op foto’s is te zien hoe Cook en Fournié lachend bij een iPad en Apple Pencil staan.

De iPhone als wereldproduct

In het interview wordt ook de toenemende druk aangehaald vanuit president Trump om Apple-artikelen in de VS te maken. “In deze debatten over de locaties van fabrieken ligt de focus te veel op de plek waar een product wordt samengesteld”, zegt Cook. “Als je het apparaat opent en naar de verschillende onderdelen kijkt, zie je dat de hele wereld erin zit. We hebben 4600 leveranciers in Europa, waar we al 11 miljard dollar hebben gespendeerd.”

‘iPhone-verkopen vergelijkbaar met pc-markt’

Tim Cook haalde ook de verkoopcijfers van de iPhone nog even aan. Ondanks een goed kwartaal, zijn de cijfers niet meer zo indrukwekkend als voorheen. “Kijk wat er gebeurde met de computer”, zegt hij. “In de jaren ’90 en begin 2000 liepen de verkopen wat terug, voordat ze weer op gang kwamen. Dat zal met de smartphone ook gebeuren. Innovatieve producten maken altijd het verschil.”

Verder herhaalde Cook nog eens dat Apple ‘interesse heeft’ in augmentedreality en dat kunstmatige intelligentie heel belangrijk is geworden. De verbeteringen van Siri ‘maken de iPhone steeds beter’. De Apple-ceo bezoekt deze week ook Schotland nog, waar hij een eredoctoraat ontvangt van de universiteit van Glasgow.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu