Tim Cook spreekt zich uit tegen Trump en geeft studenten advies in nieuw interview

Lars Paijmans
9 februari 2017, 12:03
2 min leestijd
Tim Cook spreekt zich uit tegen Trump en geeft studenten advies in nieuw interview

Tim Cook ontvangt een onderscheiding van de Universiteit van Glasglow. Daar besprak Tim Cook Donald Trump en zijn inreisverbod, de Apple Pencil en Steve Jobs.

Lees verder na de advertentie.

Tim Cook Donald Trump besproken in interview

In onderstaande video is te zien hoe Tim Cook het gesprek aangaat met verschillende studenten. Het duurde niet lang tot het inreisverbod van Donald Trump ter sprake kwam. Daar was Cook heel duidelijk over: “Apple zou niet hebben bestaan zonder diversiteit. Als we nu toekijken en niets doen, zijn we er zelf verantwoordelijk voor”, waarschuwde de CEO van Apple.

Tim Cook Donald Trump

Ook kwam de keuze van Apple ter sprake om de Apple Pencil uit te brengen: een stylus waar Steve Jobs juist zo’n hekel aan had. Cook benadrukte echter dat de Pencil verre van een simpele stylus is. “Ik heb verschillende ontwerpers ontmoet die in plaats van een doos met potloden nu alleen de Apple Pencil meenemen”, legt hij uit. “De Pencil is geen stylus, het is een creatieve tool.”

Omdat het publiek voornamelijk uit studenten bestond, had Cook ook nog wat speciale tips. Zo raadt hij het af om puur werk te zoeken waar je veel geld mee gaat verdienen. “Dat zal snel gaan vervelen en het is op die manier nooit genoeg.”

‘Steve Jobs hoort over 100 jaar nog bij Apple’

Uiteraard kwam ook Steve Jobs meerdere malen aan bod in het gesprek. Zo liet Cook weten dat Jobs met afstand de meest inspirerende man is geweest die hij ooit gekend heeft. “Het DNA van Steve blijft altijd de kern van Apple. Dat zal ook over honderd jaar nog zo zijn. Zijn filosofie wordt overgedragen van generatie op generatie.”

In onderstaande video is het volledige gesprek van Tim Cook op de University of Glasglow terug te zien. De kwaliteit is niet erg hoog, maar goed genoeg om de vragen en antwoorden te volgen.

Tim Cook @ University of Glasgow [Full Event]
Bron: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu