Tim Cook: de S van iPhone 4S voor Siri
Redactie

Tijden lang was erg onduidelijk waar de S bij de iPhone 4S nou voor stond, Tim Cook heeft in een recent interview uitgelegd wat de betekenis is. In plaats van ‘Speed’ staat de S voor ‘Siri.’

Veel analisten beweerden dat S, net zoals bij de iPhone 3GS voor speed zou staan. Niet zo gek, want de iPhone 4S is ook vele malen sneller dan zijn voorganger.

Cook: ”We werken hard aan nieuwe functies voor Siri”

Siri is revolutionair, maar nog alles behalve af. Het systeem zit aldus Apple zelf nog in een bèta en dat is op verschillende vlakken te merken. Zo kunnen we er in Nederland maar zeer beperkt gebruik van maken en pakt Siri veel opdrachten verkeerd op.

Niet gek dus dat er direct kritische vragen aan Apple’s CEO werden gesteld. Gelukkig kon Cook veel mensen geruststellen; er komen veel nieuwe functies voor Siri aan en het systeem zit in een proces om drastisch verbeterd te worden. Ook zullen er meerdere taalinterfaces beschikbaar komen.

Veel gebruikers hopen dat de nieuwe, verbeterde versie van Siri in iOS 6 beschikbaar zal zijn. iOS 6 wordt op 11 juni tijdens het WWDC verder toegelicht door Apple.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.