Tim Cook praat over Steve Jobs en de missie van Apple

Lars Paijmans
4 mei 2016, 8:23
2 min leestijd
Tim Cook praat over Steve Jobs en de missie van Apple

Apple-ceo Tim Cook ging onlangs bij de show van Jim Cramer op bezoek voor een openhartig interview, dat in twee delen uitgezonden is. Het eerste deel verscheen gisteren, maar deel twee is een stuk persoonlijker.

Lees verder na de advertentie.

Tim Cook CNBC interview

De eerste helft van het interview van CNBC Mad Money lijkt vooral bedoeld te zijn om mensen enthousiast te maken voor nieuwe Apple-producten, maar als dat achter de rug is wil Cook ook best wat persoonlijke verhalen kwijt. Hieronder kun je het interview bekijken.

Zo wijdt hij uit over het primaire doel dat Apple heeft als ze producten maken. “We willen mensen de mogelijkheid geven om dingen te doen die ze eerst niet konden”, legt Cook uit. Hiermee doelt hij bijvoorbeeld op iPads in het onderwijs, maar ook hoe een kind met autisme de tablet kan gebruiken om te communiceren. “Dit zijn de dingen die mij motiveren en gelukkig maken.”

Als Cook puur naar zijn eigen inspiratiebronnen kijkt, komt hij al snel uit bij mensen die zich ingezet hebben voor mensenrechten en manieren om de mensheid een steuntje in de rug te geven. Naast Dr. Martin Luther King Jr. en Bobby Kennedy noemt Cook ook Steve Jobs als groot voorbeeld.

Ik heb ongelofelijk veel respect voor Steve. Er is nog nooit iemand zoals hij geweest.

‘De Amerikaanse overheid is disfunctioneel’

Tot slot duikt Cook in het interview de politiek nog even in. Hij stipt de San Bernadino rechtszaak even aan met de mededeling dat het een gecompliceerde zaak is, die veel groter is dan alleen dit voorbeeld. Ook vindt hij dat iedere afzonderlijke burger verantwoordelijk is voor de dingen die zij zelf belangrijk vinden en waar ze in geloven. De overheid in Amerika is de laatste tijd volgens Cook namelijk ‘disfunctioneel’ geworden.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu