Hoe brieven aan Tim Cook de toekomst van de Apple Watch beïnvloed hebben

Lars Paijmans
25 februari 2019, 9:17
2 min leestijd
Hoe brieven aan Tim Cook de toekomst van de Apple Watch beïnvloed hebben

Apple-gebruikers schrijven regelmatig brieven aan ceo Tim Cook. Uit een nieuw rapport blijkt niet alleen dat deze gelezen worden, maar zelfs een grote invloed hebben gehad op de ontwikkeling van de Apple Watch.

Talloze brieven aan Tim Cook

CNBC schrijft dat de brieven die Apple-gebruikers aan Tim Cook sturen erg populair zijn binnen het bedrijf. Zo worden ze bijvoorbeeld rondgestuurd om collega’s te motiveren. Tim Cook heeft zelfs een speciale assistent wiens baan het is om deze mails te lezen en te bepalen welke er naar de ceo worden doorgestuurd.

Vooral wat de Apple Watch betreft hebben deze brieven een grotere rol gespeeld dan je misschien verwacht had. Toen de eerste Watch verscheen duurde het niet lang tot de brieven binnenstroomden van gebruikers. Ze schreven dat het horloge hen had gewezen op een gezondheidsprobleem waarvan ze het bestaan niet eens afwisten.

Tim Cook brieven

Een ex-werknemer beschrijft bijvoorbeeld dat veel mensen bij Apple er niet bij stilstonden dat de hartslagmeter onregelmatigheden kon ontdekken en zo serieuze problemen kon ontdekken.

Die grote hoeveelheid aan brieven was voor Apple het keerpunt om de volgende modellen van de Watch meer op gezondheid te richten. Dit sluit aan bij hoe de eerste Apple Watch vooral een onduidelijk doel had: het was een mini-iPhone voor je pols met tal van apps en functies.

Een focus op gezondheid

Later werd pas duidelijk dat het vooral de gezondheidsfuncties waren die de Watch zo goed en populair maakten. Inmiddels is gezondheid het belangrijkste thema van het horloge. Zo kun je vrienden uitdagen om een wedstrijd aan te gaan om in een week zoveel mogelijk te bewegen, bevat de Workout-app steeds meer verschillende sporten en zijn er digitale medailles te winnen door bepaalde bewegingsdoelen te halen.

Dat de Apple Watch uitgroeide tot de populairste smartwatch ter wereld, is dus deels te danken aan de brieven die gebruikers naar het hoofdkantoor van het bedrijf in Cupertino hebben gestuurd.

Lees ook: Zo gebruik je de Activiteit-app van de Apple Watch

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's