Waarom Tim Cook augmented reality belangrijker vindt dan virtual reality

Lars Paijmans
14 september 2016, 17:50
2 min leestijd

Tim Cook en de rest van Apple houden de ontwikkelingen omtrent virtual reality en augmented reality nauwlettend in de gaten. In een nieuw interview spreekt Cook zijn interesse uit voor AR.

Lees verder na de advertentie.

Waarom Tim Cook AR belangrijker vindt

Tim Cook schoof aan bij ABC News voor de ochtendshow, waar hij ook uitlegde hoe stevig de AirPods in je oren blijven zitten. Daarnaast ging hij ook in op de hype rondom AR en VR.

Tim Cook AR

“Zowel augmented reality als virtual reality zijn enorm interessant. Persoonlijk denk ik dat augmented reality met afstand de grootste van de twee gaat worden.”

Hiermee doelt hij specifiek op het sociale aspect dat AR zo bijzonder maakt. Virtual reality is meer gericht op één persoon. “Augmented reality laat je tegen een andere persoon praten, terwijl er ook andere dingen visueel te zien zijn voor beide personen”, legt hij uit. “Dit kan invloed hebben op het gespreksonderwerp, maar kan ook andere mensen die op dat moment niet in de kamer zitten laten verschijnen.”

‘VR is voor games en educatie erg cool’

Dit wil overigens niet zeggen dat Apple VR helemaal afgeschreven heeft. “Sommige VR-functies zijn met het oog op educatie en games erg cool. Daar zijn we dan ook erg geïnteresseerd in”, aldus Cook. Tim Cook heeft de afgelopen maanden vaker zijn interesse uitgesproken voor augmented reality en virtual reality. Zo noemde hij VR in januari nog ‘cool’, maar in juli werden zijn uitspraken al wat concreter. “Augmented reality kan geweldig zijn. We investeren hier veel in en zullen dit blijven doen.” Het interview van vandaag is wederom een duidelijke aanwijzing dat Apple de mogelijkheden van AR en VR onderzoekt.

Aan het einde van het interview bespreekt Cook ook nog even snel het schrappen van de koptelefoonaansluiting van de iPhone 7. “Als je bepaalt wat de toekomst is, wil je daar zo snel mogelijk naartoe werken”, aldus Cook. “De koptelefoonaansluiting nam veel ruimte in beslag die we tegenwoordig veel beter kunnen gebruiken.”

Lees het laatste nieuws over Tim Cook

Bron: ABC News
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu