‘Met Tim Cook aan het roer is er bij Apple weinig veranderd’

Rutger Otto
16 juni 2014, 12:02
2 min leestijd
‘Met Tim Cook aan het roer is er bij Apple weinig veranderd’

Tim Cook is nu drie jaar CEO van Apple, een functie die hij na de dood van Steve Jobs overnam. The New York Times schrijft een profiel over Cook. Daaruit blijkt dat werkgevers weinig verandering merken. Ook wordt weer naar een iWatch gehint.

Lees verder na de advertentie.

Tim Cook Apple

Velen verwijten Tim Cook Apple niet zo visionair te leiden zoals Steve Jobs dat deed. In het artikel van The New York Times vraagt een analist zich af: “Waar is het geweldige design en de vernieuwing? Het enige wat Cook steeds doet is zeggen dat er geweldige producten aankomen.”

Apple functioneert niet veel anders onder Cook

Jony Ive spreekt dat wat tegen. “Ik denk dat er niet zoveel is veranderd met Tim Cook aan het roer”, zegt hij. De roep om innovatie was er ook al toen Jobs de baas nog was. “Mensen wilden iets nieuws en ondertussen werkten bij aan de iPhone. Het is voor iedereen lastig geduldig te zijn. Dat was het voor Steve en dat is het voor Tim.”

De verschillen tussen Steve Jobs en Tim Cook zijn overigens duidelijk. Steve Jobs hield zich bijna maniakaal bezig met de meest minutieuze details van Apple-producten. Tim Cook houdt juist het grote geheel in de gaten en delegeert. Cook is niet zo schreeuwerig, maar hanteert ‘rustige overweging’, zegt Ive. Cook denkt heel goed na, omdat hij volgens Ive ‘weet dat het belangrijk is’.

iWatch

Medewerkers in lagere posities prijzen Cook om zijn toegankelijkheid en intellect, maar sommigen zeggen dat hij minder ‘hands-on’ is dan zijn voorganger. Een knipoog naar de iWatch, de smartwatch van Apple waar de wereld reikhalzend naar uitkijkt. Mensen uit het bedrijf zeggen dat Cook minder minutieus te werk gaat bij de ontwikkeling van het horloge. Toch is Tim Cook in smartwatches geïnteresseerd, met name de manier waarop ze gezondheid kunnen monitoren. De iWatch wordt volgens anonieme bronnen eind dit jaar nog verwacht, terwijl het apparaat nog niet is aangekondigd.

Lees meer Apple nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu