De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Apple ziet kansen voor eigen tv-dienst, zet voorzichtig eerste stap naar originele content

Lars Paijmans
1 februari 2017, 14:01
2 min leestijd
Apple ziet kansen voor eigen tv-dienst, zet voorzichtig eerste stap naar originele content

Tim Cook spreekt zich eindelijk uit over de plannen die Apple heeft voor originele videocontent als films en series. Moet Netflix zich al zorgen gaan maken?

Lees verder na de advertentie.

Tim Cook Apple tv-dienst besproken

Na het onthullen van de kwartaalcijfers, besprak CEO Tim Cook de plannen voor het aankomende jaar. Toen hij de vraag kreeg wat Apple met de 200 miljard dollar van plan was die in het buitenland is opgeslagen. Dit grote bedrag komt volgens de CEO goed van pas om meer te investeren in de Apple TV en Apple Music. Dit hangt nauw samen met de dienstensector, waar Apple steeds meer geld mee verdient. Zo steeg het totale inkomen uit deze sector vergeleken met vorig jaar met 18 procent.

Tim Cook Apple tv-dienst

Apple Music en de Apple TV zijn het begin van onze groeiende focus op abonnementen”, aldus Cook. Volgens de CEO maakt de huidige media-industrie grote veranderingen door, zoals steeds meer mensen die geen kabeltelevisie meer hebben. Dit ziet Apple als een kans, al doet Cook nog geen concrete beloftes over een nieuwe Apple tv-dienst.

“We zetten voorzichtig de eerste stappen met originele content voor Apple Music, wat in de loop van het jaar moet verschijnen”, aldus Cook. Op basis van de resultaten hiervan, zal Apple beslissen hoe ze verder gaan. Toch kon Cook het niet laten om alvast een tipje van de sluier op te lichten. Zo zegt hij tevreden te zijn met hoe de Apple TV het in een jaar tijd gedaan heeft, maar dat Apple nog genoeg andere plannen ervoor in petto heeft. “Het is een duidelijk platform waarop we kunnen bouwen.”

De eerste stappen zijn gezet

Wel benadrukt hij op het einde van het gesprek dat Apple slechts haar eerste stappen gezet heeft op het gebied van originele videocontent. Het gerucht van een paar weken terug dat Apple met een Netflix-achtige tv-dienst zou komen, lijkt hierdoor minder zeker dan eerst. De interesse van Apple is er zeker, maar het is nog maar de vraag of en wanneer dit een concreet nieuwe dienst van Apple gaat worden.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV
Apple TV

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen