De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Apple haalt hoogste Amerikaanse marktwaarde ooit en 3 andere Apple nieuwtjes

Rutger Otto
11 februari 2015, 10:42
2 min leestijd
Apple haalt hoogste Amerikaanse marktwaarde ooit en 3 andere Apple nieuwtjes

Toen de beurs in New York dinsdag sloot, stond de marktwaarde van Apple op meer dan 700 miljard dollar. Apple is het eerste Amerikaanse bedrijf dat die magische grens weet te doorbreken. Lees ook andere Tim Cook- en Apple nieuwtjes in dit artikel.

Lees verder na de advertentie.

1. Hoogste marktwaarde ooit een Amerikaans bedrijf

Apple sloot de beursdag gisteren af met ruim 710 miljard dollar. Dat is geen enkel bedrijf in de Amerikaanse geschiedenis ooit gelukt. De waarde waarde van Apple steeg dinsdag met liefst twee procent naar 122,02 dollar per aandeel. De marktwaarde werd berekend met het aantal aandelen (5,82 miljard) dat uitstaat. Het zat eraan te komen dat Apple deze grens zou gaan doorbreken. Afgelopen november ging het bedrijf uit Cupertino ook al door de 700 miljard heen, maar de waarde was toen aan het einde van dezelfde dag weer gedaald.

apple zonnepanelen klein

2. Apple investeert fors in zonne-energie

Apple CEO Tim Cook heeft bekendgemaakt dat het bedrijf 850 miljoen dollar gaat investeren in een zonne-energieproject in Californië. Het park van ruim vijf vierkante kilometer moet in totaal 130 megawatt gaan opwekken, genoeg om zo’n 50 duizend huizen van stroom te voorzien. Het park zal stroom gaan opwekken voor alle hoofdkantoren, datacentra en Apple Stores in de staat Californië.

3. Cook over het succes van Apple in China

Toen de iPhone 5C op de markt verscheen, waren veel mensen teleurgesteld dat het een iPhone 5 was in een goedkoper, nieuw jasje. Maar Apple heeft inmiddels aangetoond dat het niet alleen goedkope toestellen hoeft te verkopen om ook succesvol in China te zijn, waar Apple topverkoper van smartphones is. “Mensen hebben ons geadviseerd om het anders aan te pakken in China, omdat mensen daar niet voor een goed product wilden betalen”, zei Tim Cook tijdens een Goldman Sachs conferentie. “Dat is de grootste onzin. Mensen willen een goed product. Niet iedereen kan het betalen, maar iedereen wil het.”

Apple kwartaalcijfers

4. Toekomst van de Mac

Tim Cook sprak ook over de Mac en zei dat de toekomst er mooi uitziet voor die productlijn. De verkoopcijfers stijgen al tien jaar aan een stuk en het einde is nog niet in zicht. “Mensen hebben verschillende apparaten”, zei Cook. “We weten dat gebruikers telefoontjes willen aannemen op hun Mac. En al is OS X iets anders dan iOS, ze werken met elkaar samen. Dat is iets wat alleen Apple kan. Wij zijn de enige met een mainstream computersysteem en een mainstream mobiel besturingssysteem. We kunnen mensen een ervaring geven die hun mond laat openvallen en dat blijven we doen.”

→ Tim Cook sprak ook over de Apple Watch: in dit artikel lees je het

Lees meer Apple nieuws

Via: iMore
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu