Tim Cook bevestigt: Apple werkt aan zelfrijdende autosoftware

Lars Paijmans
13 juni 2017, 12:28
1 min leestijd
Tim Cook bevestigt: Apple werkt aan zelfrijdende autosoftware

Na jaren van geheimzinnigheid en geruchten, speelt Tim Cook eindelijk open kaart over Apples autoproject. “We werken aan zelfrijdende technologie voor auto’s.”

Lees verder na de advertentie.

Tim Cook: Apple werkt aan zelfrijdende autosoftware

In een gesprek met Bloomberg doet de ceo van Apple iets wat hij zelden doet: hij doet concrete uitspraken over een project waar Apple achter de schermen mee bezig is. “We richten ons op autonome systemen”, aldus Cook. “Dit zien we als een kerntechnologie die enorm belangrijk wordt.”

Tim Cook Apple auto

Al sinds 2014 sleutelt Apple aan een manier om software voor een zelfrijdende auto te maken. Dat begon met Project Titan maar werd later teruggeschaald. Met een kleiner team ging Apple de weg op om auto’s met testversies van de software uit te proberen.

“We zien zelfrijdende auto’s als de moeder van alle AI-projecten”, legt Tim Cook uit. “Het is waarschijnlijk ook een van de moeilijkste AI-gerelateerde projecten om aan te werken.” De ceo en Apple zijn er van overtuigd dat we aan de vooravond staan van een grote verandering. Hiermee doelt hij op zelfrijdende techniek, elektrische auto’s en autodiensten. “Deze drie veranderingen komen samen op exact dezelfde tijd. Het is een wonderlijke ervaring om nooit te hoeven stoppen bij een tankstation”, aldus Cook.

Wel of geen Apple-auto?

Het interview verklaart ook Apples investering in autodienst Didi Chuxing. Vorig jaar investeerde het bedrijf uit Cupertino 1 miljard dollar. Hoewel Cook opvallend open is over dit onaangekondigde Apple-project, sluit hij het interview toch met een mysterieuze uitspraak af. Hij sluit namelijk niet uit dat Apple ooit toch met een eigen Apple-auto komt. “We zullen zien waar dit project ons brengt. We gaan nog niet zeggen wat we qua producten doen.”

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Bloomberg
Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen