Tim Cook: “AirPods blijven stevig zitten, ook tijdens het rennen en dansen”

Lars Paijmans
14 september 2016, 10:03
2 min leestijd
Tim Cook: “AirPods blijven stevig zitten, ook tijdens het rennen en dansen”

“Maak je geen zorgen om AirPods die uit je oren vallen”, benadrukt Tim Cook in een nieuw interview. Zelfs dansend blijven de nieuwe AirPods in de oren van Apples CEO zitten.

Lees verder na de advertentie.

Tim Cook AirPods blijven stevig zitten

Een veelgehoorde reactie op de draadloze AirPods van Apple is dat je ze gemakkelijk kwijt raakt. Zodra een oordopje uit je oor valt, is er immers geen draadje meer die hem in de lucht houdt. Als ‘oplossing’ verscheen gisteren zelfs al een koordje om je AirPods aan te hangen om dit te voorkomen. Volgens CEO Tim Cook heb je dit echter helemaal niet nodig.

Tim Cook AirPods

In een interview tijdens de ochtendshow van ABC News bespreekt Cook de nieuwe draadloze oordopjes. “Ik heb op loopbanden gestaan, gewandeld en meer dingen die je op een normale dag doet”, legt hij uit. “Door het ontbreken van de draadjes blijven ze ook nergens achter haken, iets wat regelmatig gebeurde met EarPods.”

Volgens Cook komt dit omdat er geen kabel aan zit, zodat het gewicht van het draadje de oortjes niet naar beneden en uit je oren trekt. “Bij mij is nog nooit een AirPod uitgevallen”, zegt hij. Zelfs tijdens het dansen bleven ze stevig zitten.

Tim Cook AirPods

AirPods vanaf oktober verkrijgbaar

Omdat de AirPods grotendeels hetzelfde design hebben als de EarPods die al jarenlang in de doos van een nieuwe iPhone zitten, kun je dit gemakkelijk voor jezelf nagaan. De vorm van het oortje blijft namelijk ongewijzigd. Door het ontbreken van de kabel is de kans volgens Cook dus groter dat hij in je oor blijft zitten.

De AirPods zijn nog niet beschikbaar, en zullen in de loop van oktober in de Apple Store verschijnen voor 179 euro. De draadloze oortelefoons berg je op in een doosje met een ingebouwde accu. Deze kan de oortjes opladen, zodat je onderweg minder vaak met een lege AirPod komt te zitten.

Lees het laatste nieuws over AirPods

Bron: ABC News
Categorie: Accessoires

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen