De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

Tim Cook: ‘Apple is geen platform voor haatzaaien of gewelddadige complottheorieën’

Lars Paijmans
4 december 2018, 9:03
2 min leestijd
Tim Cook: ‘Apple is geen platform voor haatzaaien of gewelddadige complottheorieën’

Apple-ceo Tim Cook neemt de Courage Against Hate Award in ontvangst, en geeft een duidelijke boodschap tijdens zijn speech.

Lees verder na de advertentie.

Tim Cook wint ADL award

Cook krijgt de prijs van de Anti-Defamation League, waar hij tijdens zijn speech de positie van Apple uitlegt als het op haatdragende berichtgeving aankomt. Hiermee richt de ceo zich specifiek op witte suprematisten en de verspreiders van gevaarlijke complottheorieën.

“Wij bij Apple vinden dat technologie een duidelijk uitgangspunt heeft. Dit is niet de tijd om daar onduidelijk over te zijn. Het enige bericht dat we hebben aan mensen die verdeeldheid, haat en geweld willen verspreiden is dat we ze niet willen hebben op ons platform”, aldus Cook.

Tim Cook ADL

“Sinds het begin van iTunes en Apple Music weren we muziek met een geschiedenis in wit suprematisme. Waarom? Omdat het de juiste beslissing is. Om dezelfde reden blokkeerden we dit jaar een verspreider gewelddadige complottheorieën.”

Cook doelt hiermee op Alex Jones, waarvan zijn show Info Wars van iTunes en de App Store werd verwijderd. Volgens de Anti-Defamation League was dit een keerpunt, omdat na Apples beslissing ook YouTube, Twitter en Facebook Jones de rug toekeerden. De Courage Against Hate Award wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon die zich inzet om haatzaaien een halt toe te roepen.

Apple gaat verder dan hardware

Tim Cook besprak daarnaast een interessant punt tijdens zijn presentatie. Want hoewel Apple op de eerste plaats een bedrijf is dat hardware maakt, gaat de missie die ze hebben veel verder dan dat. “Mensenhanden maken en bedenken onze producten om de levens van andere mensen te verbeteren”, legt hij uit. “Ik maak me tegenwoordig meer zorgen over mensen die denken als computers in plaats van andersom.”

Volgens Tim Cook heeft technologie de mogelijkheid om het beste uit mensen te halen. “Bij Apple vinden we dat technologie aan degenen toebehoort die meewerken aan een hoopvolle en meer inclusieve wereld.”

Lees meer over Tim Cook

Bron: ADL
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen