De iPhone 15 nu scherp geprijsd!

‘Tik op Achterkant’-functie in iOS 14 laat je acties uitvoeren met 2 of 3 tikken

Stijn Wanders
28 juni 2020, 10:17
2 min leestijd
‘Tik op Achterkant’-functie in iOS 14 laat je acties uitvoeren met 2 of 3 tikken

De nieuwe ‘Tik op Achterkant’-functie in iOS 14 gaat het een stuk makkelijker maken om acties altijd in mum van tijd uit te voeren. Hiermee open je bijvoorbeeld een app als je twee of drie keer op de achterkant van je iPhone tikt.

Lees verder na de advertentie.

Update 16 september:

iOS 14 is uitgekomen. Wij hebben de grote iPhone software-update van 2020 al getest en hoe dat bevalt lees je in onze iOS 14 review. Wil je zelf aan de slag met de opvolger van iOS 13? iOS 14 downloaden is heel makkelijk. In onderstaand artikel leggen we precies uit hoe het werkt.

Lees ook: iOS 14 downloaden doe je zo

Origineel bericht:

‘Tik op Achterkant’ in iOS 14

‘Tik op de Achterkant’ is een van de vele kleine iOS 14-functies waar Apple op WWDC 2020 geen aandacht aan besteedde. Het kan voor veel gebruikers echter een enorm handige functie zijn en biedt daarnaast veel potentie voor in de toekomst. Het is op dit moment namelijk de makkelijkste en snelste manier om een toepassing te starten.

iOS 14

Wanneer je op de achterkant van je iPhone tikt, wordt er een voorafbepaalde actie uitgevoerd. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld snel systeemtoepassingen openen, zoals de app-kiezer of het bedieningspaneel. Verder kan je de klikactie ook koppelen aan toegankelijkheidsfuncties, waaronder het openen van het vergrootglas of VoiceOver. Tot slot moet de Tik op Achterkant-functie bepaalde gebaren ondersteunen en is het natuurlijk ook te gebruiken als snelkoppeling voor een app.

iOS 14 is nog niet officieel uitgebracht, waardoor de meesten van jullie nog eventjes moeten wachten op deze functie. Lezers die toegang hebben tot de bètaversie van iOS 14 kunnen het daarentegen wel al uitproberen.

Om Tik op de Achterkant te gebruiken, volg je deze stappen:

  1. Open Instellingen
  2. Ga naar Toegankelijkheid
  3. Schakel ‘Tik op de Achterkant’ in

Je kunt hier twee verschillende acties instellen, aangezien de functie zowel twee als drie tikken herkent.

iOS 14 biedt nog veel meer

Het gaat hier natuurlijk om een kleine functie die niet iedereens aandacht trekt, maar iOS 14 bevat nog zoveel meer interessante toevoegingen. Ben jij benieuwd wat de belangrijkere veranderingen zijn in Apples laatste software-update? Lees dan onze iOS 14 preview, waarin we diep ingaan op de nieuwe versie.

Meer zin een video? Bekijk dan hieronder de 7 grootste iOS 14-functies.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven de het laatste nieuws en de nieuwste tips. Download ook de iPhoned-app om te genieten van een betere gebruikservaring op je iPhone.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron afbeelding: gearbytes
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu