De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Zo kan het aanpassen van de datum je iPhone onbruikbaar maken

Gijs Ettes
12 februari 2016, 11:18
1 min leestijd
Zo kan het aanpassen van de datum je iPhone onbruikbaar maken

Niet alleen een reparatie door een onofficiële partij, maar ook het instellen van een datum in het verleden kan ervoor zorgen dat je iPhone onbruikbaar wordt. Het probleem wordt veroorzaakt door een tijdsbug in iOS.

Lees verder na de advertentie.

Tijdsbug in iOS

De tijdsbug werd ontdekt door gebruikers van Reddit en kan ervoor zorgen dat het instellen van de datum 1 januari 1970 je iPhone brickt. Het probleem zou optreden bij meerdere gebruikers met een 64-bit toestel. De eerste 64-bit Apple-chip was de A7, die geïntroduceerd werd in de iPhone 5S. Ook andere apparaten met deze chip (of een nieuwere A8, A8X, A9 of A9X) en iOS 8+ zijn kwetsbaar.

Via ‘Instellingen > Algemeen > Datum en tijd’ is het mogelijk om de datum van je iOS-toestel te wijzigen en de automatische instelling uit te schakelen. Verschillende Reddit-gebruikers probeerden de tijdsbug uit en veranderden de datum naar 1 januari 1970, waarna hun toestel niet meer opstartte.

Ons advies: probeer dit vooral niet uit op je eigen iPhone, iPad of iPod touch. Het is namelijk niet mogelijk om je toestel te herstellen via de DFU-herstelmodus of met een back-up via iTunes. Alle toestellen met een A7-chip of nieuwer zijn kwetsbaar voor de bug en Apple heeft nog geen oplossing ter beschikking gesteld. Alleen het los- en weer vastkoppelen van de accu kan een oplossing bieden, zo laat een getroffen lezer aan iPhoned weten.

Onderstaande video toont de tijdsbug in actie. Na het aanpassen van de tijd wil de iPhone in kwestie niet meer opstarten.

Bron: Reddit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen