‘Abonneecijfers Tidal liggen stuk lager dan gedacht’

Erwin Vogelaar
20 januari 2017, 20:02
2 min leestijd
‘Abonneecijfers Tidal liggen stuk lager dan gedacht’

Het gaat niet goed met Tidal, de muziekservice die moet concurreren met onder andere Apple Music en Spotify. Het aantal Tidal abonnees zou veel lager liggen dan publiekelijk gedeeld wordt.

Lees verder na de advertentie.

Tidal abonnees

Tidal verspreidt foutieve informatie over het aantal abonnees dat zich aan de muziekdienst heeft verbonden. Dit stelt de Noorse krant Dagens Næringsliv. De cijfers zouden niet kloppen sinds Jay Z twee jaar geleden de dienst heeft overgenomen en de aantallen met het publiek deelt. Dagens Næringsliv stelt cijfers in handen te hebben die Tidal met muzieklabels deelt over de aantallen gebruikers. Hieruit blijkt dat de dienst in september 2015 maar 350,000 abonnees had. Jay Z deelde via Twitter dat het er toen al 1 miljoen waren.

Tidal abonnees

Daar is de inflatie van de cijfers niet opgehouden. Afgelopen maart kondigde Tidal namelijk aan 3 miljoen abonnee’s te hebben, terwijl het bedrijf aan muzieklabels liet weten dat het er maar 850,000 waren. Tidal heeft eerder wel toegegeven dat de cijfers niet helemaal kloppen, maar de schuld werd toen bij de vorige eigenaren van de dienst gelegd. Daarom zou Tidal een rechtszaak aanspannen, omdat die vorige eigenaren gelogen hebben over de aantallen gebruikers. Deze intentie kondigde Tidal afgelopen maart aan tegenover website The Verge, maar sindsdien is de rechtszaak er nooit van gekomen.

Belangrijk voor diensten als Tidal en Apple Music, is wie de meeste exclusieve artiesten kan aantrekken. Tidal heeft een aantal grote namen te pakken. Beyoncé zorgde bijvoorbeeld met met haar album Lemonade, dat exclusief via Tidal te beluisteren is, voor een piek aan abonnees. Sindsdien vertrekken de luisteraars weer. Afgelopen oktober zou Tidal nog 1,1 miljoen betalende gebruikers hebben. Dit is beduidend meer dan begin 2016, maar als de daling sinds Lemonade blijft doorzetten ziet het er niet goed uit voor de muziekdienst. Ter vergelijking: Apple Music heeft eind 2016 de 20 miljoen betalende gebruikers bereikt, terwijl Spotify er al meer dan 40 miljoen heeft.

Bron: The Verge
Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen